Aktiviteter, stöd och frivilligservice för äldre

Kungsörs kommun erbjuder olika former av stöd, där alla är välkomna, exempelvis anhörigstöd, aktiviteter för pensionärer och organiserad frivilligverksamhet via Gemenskap i Kungsör.

Gemenskap i Kungsör

Gemenskap i Kungsör är ett samarbete mellan Kungsörs kommun och pensionärsföreningarna. Det inleddes i slutet av 2007 och syftar till att bevara och utveckla seniorers hälsa, livskvalitet och trygghet. Vi ordnar aktiviteter för och tillsammans med dig som är pensionär i Kungsörs kommun.

Frivilligservice hjälper de äldre i Kungsör

Frivilligservice är ideellt arbetande pensionärer som hjälper äldre med allt ifrån att handla, gå till frisören, åka till läkaren eller som sällskap på promenad eller i hemmet.

Är du pensionär och vill hjälpa andra äldre?
Välkommen till Frivilligservice, det är bra gemenskap och du väljer själv vilka och hur många uppdrag du vill göra. Kontakta samordnare Anna Hellberg, 0227-600 185, så får du veta mer.

Sy-akuten (har sommaruppehåll och är tillbaks den 3 september)

Sy-akuten består av medlemmar från frivilligservice som kostnadsfritt hjälper dig som är pensionär med små ändringar av kläder och annan enklare ”sy service”.

Du lämnar in dina rena kläder på Tallåsgården samma tid som sy-akuten är här under dessa datum 3/9, 15/10, 5/11, 3/12. Tid kl. 10-13

Det går även bra att lämna i lådan på Mistelns mötesplats. Skriv din kontaktinfo och vad du önskar med. Kläder som lämnas på Misteln returneras dit när de är klara.

Mötesplats Tallåsgården

På Mötesplats Tallåsgården är du som pensionär välkommen att delta i olika fysiska som sociala aktiviteter eller bara komma och ta en kopp kaffe, småprata och vara i en härlig gemenskap. Att besöka Tallåsgården är gratis och vi erbjuder fika för självkostnadspris. Mötesplats Tallåsgården finns på Tornvägen 7 i Kungsör. Har du funderingar, så är du välkommen att kontakta samordnare.

Mötesplats Misteln

Trygghetsboendet Misteln har en mötesplats som också är öppen för alla seniorer och pensionärer i kommunen, även de som inte bor på Misteln.

Här finns även en restaurang.

Restaurang Misteln

Misteln ligger på Kinnekullevägen 7.

Mötesplats Valskog

Valskog har fått en ny mötesplats i fritidsgården som tillhör och ligger mitt emot Björskogsskolan (Skolgatan/Skolgränd).

Mötesplatsen startar upp 30 april och har sedan öppet fortsättningsvis tisdagar kl. 11-15 med olika aktiviteter. Mötesplatsen kommer att vara öppen under 2024 för att sedan utvärderas.

Kaffe och bulle finns att köpa till självkostnadspris. Betalning kontant eller med Swish.

Äldre dam på promenad

Anhörigstöd

Kommunens anhörigstöd är till för dig som stödjer, hjälper eller vårdar någon i din närhet. Det kan vara en anhörig, make, maka, sambo, förälder, barn eller vän. Vid frågor välkommen att kontakta samordnare.

Vi kan erbjuda:

  • Råd och stöd
  • Förmedling av kontakter
  • Hembesök
  • Enskilda samtal

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: