Konst

material konstworkshop

I Kungsör kan du njuta av olika slags konst från konstnärer som antingen
är lokala eller från andra håll i landet. De flesta konstutställningarna sker i
bibliotekets utställningshall som ligger på bottenvåningen. I evenemangslistan kan du läsa om vilka konstnärer som ställer ut och plats och tid för utställningarna.

En gång om året, i maj, ordnas det även en Konst- & hantverkssafari i Kungsör då du kan besöka våra lokala konstnärer och hantverkare i deras miljöer.

Aktiv konstförening

I Kungsör finns det en aktiv konstförening som arrangerar utställningar, föredrag av olika konstkännare, kurser och utflykter. Utställningarna sker främst i bibliotekets utställningshall med måleri, foto, keramik och skulptur. Föreningen har även utställningar på Kungsörs Vårdcentral och deltar i Kungsörs Konst- och hantverkssafari.

Ett kulturliv för alla -konst

Kungsörs kommun är del av ett regionalt projekt som kallas "Ett kulturliv för alla -konst". Som innebär att alla kommuner i länet Västmanland samverkar för att utveckla arbetet med bildkonst i länet samt förmedla bildkonst till länsborna.

I Kungsör har vi under 2018 haft en utställningen ORDSAKER av Magnus Lönn, samt ett föreläsnings och workshopsserie med Tony Lorenzi.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 januari 2019

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: