Konst

material konstworkshop

I Kungsör kan du njuta av olika slags konst från konstnärer som antingen
är lokala eller från andra håll i landet. De flesta konstutställningarna sker i
bibliotekets utställningshall som ligger på bottenvåningen. I evenemangslistan kan du läsa om vilka konstnärer som ställer ut och plats och tid för utställningarna.

En gång om året ordnas det även en Konst- & hantverkssafari i Kungsör då du kan besöka våra lokala konstnärer och hantverkare i deras miljöer.

Aktiv konstförening

I Kungsör finns det en aktiv konstförening som arrangerar utställningar, föredrag av olika konstkännare, kurser och utflykter. Utställningarna sker främst i bibliotekets utställningshall med måleri, foto, keramik och skulptur. Föreningen har även utställningar på Kungsörs Vårdcentral och deltar i Kungsörs Konst- och hantverkssafari.

Arbetsfält för samtida konst

Kungsör har valt att gå med länets kommuner och region i ett tre-årigt projekt för attfortsätta joba inom konstområdet tillsammans. Ett av fokusområderna i Arbetsfält för samtida konst (även kallat ASK) är att skapa förutsättningar för ett Regionalt resurs-centrum för konst i Västmanland som stärker infra-struktur och kompetens för bild och form i regionen. Ett annat fokusområde är genomföra utställningar, residens och andra konkreta aktiviteter inom samtidskonst i syfte att främja kreativa näringar samt öka utbud och samverkan även mellan kommuner.

Gå på skulpturvandring i Kungsör

Gå på en digital rundvandring till den offentliga konsten i Kungsör.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här