Databaser

På biblioteket har du fri tillgång till ett antal databaser och digitala uppslagsverk. En del av dem har du även åtkomst till hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Innehåller information om svenska och utländska författare. Tillgänglig på biblioteket samt hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer, eller får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Arkiv Digital Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Släktforskning på nätet. Databas där du kan söka i Sveriges kyrkböcker. Tillgänglig i släktforskarrummet på biblioteket.

Global Grant Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare för dig som söker stipendier. Tillgänglig på biblioteket samt hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer, eller får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Landguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet omfattar alla världens länder och ger information om befolkning, geografi, kultur, historia etc. Tillgänglig på biblioteket. Du får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Mediearkivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Mediearkivet innehåller material från svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala kopior av originalartiklarna görs tillgängliga som PDF:er eller fulltexter samma dag som utgivning. Tillgänglig på biblioteket.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: