Databaser

På biblioteket har du fri tillgång till ett antal databaser och digitala uppslagsverk. En del av dem har du även åtkomst till hemifrån med ditt lånekortsnummer.

Alex författarlexikonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Innehåller information om svenska och utländska författare. Tillgänglig på biblioteket samt hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer, eller får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Arkiv Digitallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Släktforskning på nätet. Databas där du kan söka i Sveriges kyrkböcker. Tillgänglig i släktforskarrummet på biblioteket.

Global Grantlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare för dig som söker stipendier. Tillgänglig på biblioteket samt hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer, eller får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Landguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet omfattar alla världens länder och ger information om befolkning, geografi, kultur, historia etc. Tillgänglig på biblioteket samt hemifrån. Du loggar in med ditt lånekortsnummer, eller får tillgång direkt om du är ansluten till bibliotekets wi-fi.

Mediearkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Mediearkivet innehåller material från svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala kopior av originalartiklarna görs tillgängliga som PDF:er eller fulltexter samma dag som utgivning. Tillgänglig på biblioteket.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: