Barn och unga/förälder

Föräldraträff med BVC

Biblioteket samarbetar med Barnavårdscentralen, BVC. Nyblivna föräldrar är välkomna med sina barn till en informationsträff på biblioteket. Barnbibliotekarien informerar om vad biblioteket har att erbjuda. Hon ger tips om böcker om barns språkutveckling och annat som kan vara intressant för nyblivna föräldrar. Självklart tipsar vi också om böcker att läsa för barnen.

Föräldrahyllan

Det finns en särskild hylla på barnavdelningen för dig som är förälder. Där hittar du böcker om barn och barns utveckling och läsning.

Böcker och annat att läsa och låna

Biblioteket har en mängd olika media för barn och ungdomar. Det finns böcker för barn i olika åldrar och för olika behov.

Det finns böcker som är lämpade för nybörjarläsare och för de som kommit en bit på väg i sin läsning, men som behöver lite mer lättlästa böcker. Lättlästa barn- och ungdomsböcker kan vara lättlästa på olika sätt, till exempel kan bokstäverna vara större, texten glesare, språket enklare, boken kan ha färre sidor eller fler illustrationer.

Det finns också ljudböcker för barn och barnfilm att låna.

Egen nedladdning

Med appen Legimus kan du ladda ner och läsa talböcker på din mobiltelefon eller surfplatta. Appen är gratis och finns för Android och Iphone. För att använda den behöver du ett konto för att låna talböcker via Legimus.

För att få tillgång till "Egen nedladdning" måste du registrera dig och få en introduktion i hur tjänsten fungerar. Är du under 18 år måste du då ha med dig en förälder. Kontakta biblioteket för att boka tid eller om du har några frågor.

Lånekort och låneregler

Barn kan få eget lånekort från och med 6 års ålder.

Föräldrar ansvarar för att barnen förstår och följer de regler som gäller på biblioteket och vid lån från biblioteket. Barn betalar inga förseningsavgifter men borttappade eller trasiga böcker måste ersättas.

Aktiviteter för barn

På biblioteket erbjuder vi barn i olika åldrar teater-, dans-, musikföreställningar samt pyssel med mera.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: