Ny företagare - starta eget

Första steget till att bli egen företagare är att ha en affärsidé. När du bestämt dig väljer du företagsform och registrerar företaget. På vägen kan det vara bra att ta råd och stöd både via webb och genom andra, kanske personliga möten.


Bild på stor nyckel

Nyföretagasrådgivning i Västra Mälardalen

Har Du en företagsidé och vill ta steget till eget? Då är Du välkommen att boka en kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning hos oss. Nyföretagarcentrum finns idag på plats i Arboga, Hallstahammar, Norberg, Kungsör, Köping, Skinnskatteberg och Västerås.

Våra rådgivare hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring och annat som rör ditt företagande. Efter rådgivning kommer du att vara väl förberedd för livet som egenföretagare. Vår hemsida och bokningskalender med mer information, tider, orter och plats hittar du i länken nedan!

BOKA RÅDGIVNING HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utgå från din affärsidé

Idén kan vara enkel eller mer omfattande, men bör i grunden innehålla tre delar:

  1. Exakt vad du erbjuder
  2. Till vilka du vänder dig 
  3. Vad din fördel är i konkurrens med andra

Skriv ner, räkna och besluta dig

Det är alltid bra att skriva ner affärsidén och formulera den så exakt som möjligt. Räkna därefter på idén och se om den kan vara lönsam. Fatta sedan beslutet om att starta en näringsverkssamhet, ett företag. Genom att skapa en affärsplan kan du få hjälp att utveckla din affärsidé. Du får stöd och inspiration och kan samla all information om ditt företag på ett ställe. Känner du dig osäker kan du få råd och stöd av kommunens näringslivskontor.

Det finns också bra hjälp digitalt på verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Starta restaurang eller café?

Är du nyfiken på att starta upp verksamhet i Kungsör inom café- eller restaurangbranschen kan du skapa en personlig checklista på Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Checklistan ger dig en samlad bild över de uppgifter du behöver lämna och de tillstånd du behöver söka.

Tillstånd kan behövas

Tänk på att alltid kontrollera om tillstånd behövs när du ska starta ditt företag. I Kungsörs kommun är det oftast Västra Mälardalens myndighetsförbund (VMMF) som ansvarar för tillstånd av olika slag.

Besöka gärna olika webbplatser med tips och information om att starta och driva företag

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: