Tillfällig livsmedelshantering

Du bör göra en anmälan om registrering av livsmedelsverksamhet när du tänker vara verksam med livsmedelshantering under mer än två dagar.

Om du som privatperson eller förening vill sälja eller servera livsmedel måste du i vissa fall anmäla din verksamhet för registrering till Västra Mälardalens Myndighetsförbund.

Livsmedelsverksamhet utan krav på registrering kan röra sig om en tillfällig livsmedelsverksamhet som sker vid enstaka tillfällen per år.

För att avgöra hur ofta man kan bedriva en verksamhet utan att registrera den används Livsmedelverkets tabell som vägledning, se tabell nedan.

Mycket låg risk

  • Bakning och försäljning av mat och kaffebröd, servering av kaffe, saft och läsk.
  • Högst 20 gånger per år, 1-2 dagar per gång

Låg risk/mellanrisk

  • Beredning och försäljning av smörgåsar eller våfflor med sylt och grädde.
  • Högst 10 gånger per år, 1-2 dagar per gång.

Hög risk

  • Grilla och sälja hamburgare
  • Högst 5 gånger per år, 1-2 dagar per gång

Blanketter

Anmälningsblanketter för godkännande och registrering av livsmedelsanläggningar finns att hämta i kommunens blankettdatabas.

Mer information

Telefontider Livsmedel


Har du frågor eller behöver vägledning angående din livsmedelsverksamhet är våra telefontider 13:00-14:30.
0589-67 02 00

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: