Lockmora

Lockmora friluftsgård

Lockmora friluftsgård ligger några kilometer söder om Kungsörs tätort.
Friluftsgården består av tre byggnader. Den ena byggnaden används som värmestuga och där finns även hygienutrymmen. Hygienutrymmena är indelade i en dam- och en herrbastu med vardera dusch och omklädnings­rum, samt ett gemensamt samlingsrum med pentry. För att få tillgång till anläggningen får man kvittera ut en nyckelbricka hos kultur- och fritidschef Mikael Nilsson. Medtag giltig legitimation när du kvitterar ut nyckelbrickan.
I anslutning till friluftsgården finns en grillplats.

Motionsspår

Från friluftsgården utgår motionsspår: 1,25 kilometer, 2 kilometer och 5
kilometer. Spåren löper i varierande skogsterräng, och är inte elljusbelysta.

Vintertid är huvudsakligen 5 kilometerspåret preparerat för skidåkning. Även
gärdet i  Lockmora är uppspårat. Skidspåren underhålls så länge det finns snö .

Genom området, nära gården, går även Drottning Kristinas ridled och Kungsörsleden.

Aktiva föreningar

Kungsörs sportklubb har verksamhet vid friluftsgården. Bland annat har cykelsektionen träning i skogsterräng. Sportklubben anordnar också varje år tävlingar i mountainbike och löpning. Tour Modéen och Björnlunken är två kända tävlingar som de arrangerar.

Skidsektionen har med några snörika vintrar de senaste åren kommit igång med
sina aktiviteter.

Friluftsfrämjandet håller också till vid Lockmora.  Vintertid, om det finns snö, anordnar Friluftsfrämjandet ett skidlopp för barn som heter Skogsmulle Vasan. Barnen kan då välja att åka 500 meter eller 2 700 meter.

Kungsörs Golfklubb har en övningsrange med green och bunker och en 9-håls kortbana.

Alle man ut

På söndagsförmiddagar anordnar Friluftsfrämjandet, Socialdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna tipspromenad i skogen vid Lockmora. Det är en mycket uppskattad promenad för alla åldrar och är indelad i vuxen- och barnfrågor. Tipspromenaden är längs med 2 kilometersspåret. Efter avslutad promenad finns det fika till försäljning att avnjuta ute i den vackra naturen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: