Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel är rättsligt bindande precis som ett kyrkbröllop fast utan några religiösa inslag.

Borgerlig vigsel i Hellqvistsalen

Stämningsfullt vid vigsel i Hellqvistsalen

För er som vill vigas borgerligt erbjuder kommunen vigsel, som förrättas av någon av Kungsörs kommuns vigselförrättare. Att vigas borgerligt kostar ingenting. Ni behöver två vittnen till vigseln, och om ni inte ordnar vittnen själva kan vi hjälpa till med det.

Ni är välkomna att kontakta kommunen för bokning av tid. Har ni önskemål om att vigas under helger, röda dagar eller på annan plats än i kommunhuset försöker vi ordna det i möjligaste mån.

Innan vigseln

 1. Kontakta folkbokföringen på Skatteverket för att få blanketten, ansökan om hindersprövning. Information och blanketter finns på Skatteverkets webbplats.
 2. Ansökan om hindersprövning ska fyllas i, skrivas under och skickas tillbaka till folkbokföringen vid Skatteverket. Därefter skickas ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg automatiskt hem till er. Intygen gäller under fyra månader.
 3. Kontakta kommunen för att boka dag och tid för vigseln. Har ni egna vittnen behöver vi namn och adress på de två personerna. Vittnena ska vara över 18 år och kan vara parets släktingar eller vänner. Vittnena behöver ha med sig legitimation till vigseln.
 4. Intyg om hindersprövning och vigselintyg lämnas i kommunhusets reception minst en vecka innan vigseln. Intygen används som underlag till protokoll och vigselbevis.

Så här går vigseln till

Vigseln förrättas med en liten ceremoni som tar några minuter. Efter vigseln får brudparet ett vigselbevis. Kungsörs kommun underrättar Skatteverket om vigseln, men eventuell namnändring måste brudparet själva ordna med.

Vigselförrättare i Kungsörs kommun

 • Pelle Strengbom
 • AnnMarie Andersson
 • Hans Westin
 • Madelene Fager
 • Eva Kristina Andersson
 • Linda Söder-Jonsson
 • Cornelia Wingarhed
 • Mikael Peterson

Kyrklig vigsel

Om ni vill gifta er i kyrkan kontaktar ni er pastorsexpedition.

Mer information

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: