Starta ditt företag

Det ska vara lätt att starta och driva företag i Kungsörs kommun. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss på näringslivskontoret.

Du når oss enklast på telefon eller mejl men förstås kan du även titta förbi oss i kommunhuset.
Telefon: 0733610147
Mejl: foretag@kungsor.se

God kommunikation och ett positivt företagsklimat

Som ny företagare dyker det upp flera frågor längs vägen. Vilka lagar och regler måste du ta hänsyn till? Vem ska du kontakta? Var finns ledig mark och lokaler? Vi kan hjälpa till att förmedla kontakter inom den kommunala organisationen, med andra företagare, med fastighetsägare och med en rad andra viktiga samarbetspartners. Så snart du har startat ditt företag kan du lägga upp dina kontaktuppgifter i företagsregistret, det underlättar för nya kunder att hitta dig.

Länk till företagsregistret Öppnas i nytt fönster.

Välkommen att kontakta näringslivskontoret
Telefon: 0733610147
Mejl: foretag@kungsor.se

Här nedan hittar du tips om offentliga aktörer som hjälper dig att starta ditt eget företag. Börja gärna med att kontakta näringslivskontoret. I inledningsskedet är det bra att ta kontakt för att få råd och hjälp.

Råd och stöd

Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum Västmanland ger dig kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning om du funderar på att starta företag eller startat företag de senaste tre åren. Rådgivarna är experter på företagande och efter rådgivning är du väl förberedd för livet som egen företagare. Läs mer om Nyföretagarcentrum här Öppnas i nytt fönster.

ALMI

Almi kan hjälpa till hela vägen från idé till lönsamt företag. Målgrupper är innovatörer, nya företag och etablerade företag. Läs mer om Almi här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt.se

Om du vill komma igång på egen hand kan du använda verksamt.se. Där hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet. Läs mer om Verksamt.se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Start av Kooperativ

För att starta ett företag i kooperativ form tar du kontakt med Coompanion. Läs mer om Coompanion här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokala nätverk

Det finns flera nätverk och kontaktytor i kommunen för dig som företagare. Via företagsföreningen kan du som ny företagare bland annat bli ihopkoplad med en mentor från det lokala näringslivet om bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis.
Läs mer om kommunens nätverk här Öppnas i nytt fönster.

Skatteverket

Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar till företagare om skatter, avgifter och annat som är bra behöver veta. Läs mer om Skatteverket här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Finansiering

Kungsörs kommun hjälper inte till med finansiering av enskilda privata företag. Men det finns andra parter som gör det.

ALMI

Om du behöver få hjälp att utveckla din idé, starta företag eller till utveckling av ditt företag kan ALMI tillsammans med banken eller någon annan finansiär hjälpa till med kapital. Efter att ha bedömt din idé eller ditt företags möjligheter anpassas lånen efter de behov som finns. Läs mer om ALMIS lån här... Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen

Hos Länsstyrelsen kan du söka ekonomiskt stöd, till exempel företagsstöd, och projektmedel. Läs mer om Länsstyrelsen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen kan i vissa fall ge finansiellt stöd vid start av eget företag. Läs mer om Arbetsförmedlingen och starta eget här

Region Västmanland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regionen erbjuder stöd som riktar sig till företag i syfte att medfinansiera insatser som leder till nyinvesteringar, globalisering, ökad sysselsättning eller produktion


För studerande

Ung företagssamhet

Ung Företagsamhet utvecklar grundskole- och gymnasieelevers kreativitet och företagsamhet, exempelvis genom att de startar och driver egna företag. Läs mer om Ung företagsamhet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lokaler eller mark till verksamhet

Vi på Kungsörs kommun kan hjälpa dig att hitta lediga lokaler och ledig mark. Ta kontakt med näringslivskontoret så hjälper de dig vidare. Du kan även hitta lediga lokaler och tillgänglig mark här

 

Tillstånd

För att starta och driva ett företag behöver du inte kontakta kommunen. Men om du däremot kommer att ägna dig åt verksamhet som kräver särskilda tillstånd måste du anmäla det till kommunen. Det gäller t.ex. restaurang, tobak- och alkholförsäljning och hantering av brandfarligt eller giftigt material. Du hittar mer information om tillstånd här Öppnas i nytt fönster.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: