Livsmedel

All livsmedelshantering utom i privata hushåll omfattas av livsmedelslagen. Det innebär att nästan alla verksamheter som hanterar livsmedel ska anmälas till Västra Mälardalens Myndighetsförbund. Exempel på verksamheter som berörs av livsmedelskontroll är kiosker, caféer, restauranger, livsmedelsbutiker, marknader och skolkök.

Miljö- och hälsoskyddsenhetens livsmedelsinspektörer arbetar med att kontrollera livsmedelsanläggningar i Arboga och Kungsörs kommuner. Livsmedelsanläggningar är verksamheter som handhar eller tillhandahåller livsmedel. Livsmedelsinspektörerna kontrollerar att företagen har vidtagit godtagbara hygien- och säkerhetsåtgärder och att lagstiftningen följs. Varje livsmedelsverksamhet ansvarar för att alla livsmedel som den ”släpper ut på marknaden” (det vill säga säljer, serverar eller ger bort) är säkra för konsumenten. Livsmedelsinspektörerna utreder även misstänkta matförgiftningar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: