Fritidsgård

I Kungsörs kommun finns två fritidsgårdar. Den ena fritidsgården ligger nära skolan i samhället Valskog, den andra fritidsgården ligger centralt i Kungsör.

Exempelbild från MediaflowPro

Fritidsgården Valskog

Fritidsgården är en öppen verksamhet dit du kan gå för att spela kort, pingis, biljard, titta på TV, fika och umgås med kompisar och träffa fritidsledarna som arbetar där. På fredagar finns även möjlighet att vara i idrottshallen vid skolan för olika aktiviteter. 

Fritidsgården i Valskog har öppet tisdagar kl. 18 – 21 och fredagar kl. 18 – 22.30

Fritidsgården Kungsör

Fritidsgården är en öppen verksamhet. Till fritidsgården kan du gå för att spela musik, kort, pingis, biljard, titta på TV eller ”bara” fika och umgås med kompisar och med fritidsledarna som arbetar där.

Under dagtid finns ofta personalen på Kung Karls skola för att umgås och prata med eleverna på raster och håltimmar. Detta är en viktig del i det förebyggande ungdomsarbetet.

Fritidsgården i Kungsör är öppen tisdag-onsdag kl. 17 – 21, och fredag-lördag kl. 19 – 23.30

Aktiviteter

Fritidsgårdarna anordnar ibland olika resor, till exempel skid- och ishockeyresor och resor till nöjesfält som Gröna Lund och Liseberg.

Stormöten på Fritidsgårdarna

En gång i månaden hålls stormöte på Fritidsgårdarna. Fritidsledarna tillsammans med närvarande ungdomar tar upp aktuella frågor och önskemål om ativiteter.

Ferieverksamhet under sommarlovet

Under sommarlovets två första veckor anordnar fritidsgården ferieverksamhet för ungdomar som nyss lämnat skolår 8 och 9. Under förmiddagarna utför man olika avlönade arbetsuppgifter under handledning av personal och på eftermiddagarna är det gemensamma trivselaktiviteter.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: