Nya MTB-leder i Kungsör

Ett utvecklingsarbete av nya MTB-spår har påbörjats i Kungsör. Det är Kungsörs kommun tillsammans med Kungsörs Sportklubb som bland annat vill öka tillgången av friluftsleder genom att skapa ett bredare utbud av hållbara leder i naturliga miljöer.

MTB i skogsspår

Syftet med nya MTB-leder är att skapa en större attraktionskraft för besökare som vill cykla MTB och vandra i Kungsör. Tanken är också att det ska leda till förbättrade möjligheter för föreningar att utveckla sin tränings- och tävlingsverksamhet.

Medel har sökts för att kunna anlägga:

  • Ny MTB-led vid Åsen, cirka 4 km + teknikbana
  • Ny MTB-led i området runt Lockmora, 10 km
  • Transportsträckor för att knyta ihop lederna

Trails of Västmanland - regionalt samarbete

Trails of Västmanland är ett regionalt samarbete med länets ledhuvudmän och turismaktörer med målsättning att erbjuda hållbara och kvalitetssäkrade naturupplevelser. Västmanland Turism, den regionala turismorganisationen, samordnar arbetet och ansvarar för kommunikationen av de utvalda lederna.

Projekt för utveckling av leder i landsbygder

Kungsörs kommun har tilldelas 868 000 kr i EU-medel för utveckling av leder i Kungsör. Övriga kommuner som ingår i samma projekt är Norbergs kommun, Skinnskattebergs kommun och Sala kommun.

EU flagga

Projektstödet kommer genom utlysningen ”Utveckling av leder i landsbygder” som handläggs av Tillväxtverket och finansieras genom Europeiska jordbruksfonden. Projektstödet täcker 100% av investeringar och kommer att gå till att bygga och rusta upp MTB- och vandringsleder.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: