Samverkan mellan skola och näringsliv

Du som företagare är mycket viktig i samarbetet mellen skola och näringsliv. Hos kommunens vuxenutbildning Kunskapsporten finns möjlighet för dig och dina medarbetare att hitta samverkan i olika former.

Öka kunskaperna genom vidareutbildning

Kunskapsporten arbetar med olika typer av kompetensutveckling för bland annat företag. Det finns också möjlighet att skräddarsy utbildningar efter behov.

Om du eller dina medarbetare behöver förbättra kunskaperna i exempelvis engelska, data, svenska eller matematik, då kan ni vända er till kommunens vuxenutbildning Kunskapsporten.

Svenska för invandrare

Hos den kommunala vuxenutbildningen i svenska för invandrare (sfi) får du grundläggande kunskaper i svenska språket. Du lär dig tala, läsa och skriva på svenska och får träna på att använda språket i vardags-och arbetslivet. Du får studera på sfi om du är 16 år eller äldre, folkbokförd i kommunen och saknar grundkunskaper i svenska. All undervisning är kostnadsfri.

Läs mer här

Studie- och yrkesvägledning och flexibelt lärande

Kunskapsporten hanterar även studie- och yrkesvägledning för ungdomar och vuxna samt ansvarar för integration av nyanlända. Här pågår arbetet ständigt för att utveckla samverkan mellan skola och näringsliv. Det handlar exempelvis om praktikplatser och studiebesök. Du som företagare är mycket viktig i det samarbetet.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 23 april 2018

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: