Styrketräning

Bild på en kille som tränar

I Kungsör finns det flera möjligheter att styrketräna, både inomhus och utomhus. Styrketräning är inte bara för dem som vill bygga stora muskler. Det är även en perfekt träningsform för dig som behöver rehabilitering eller vill förebygga skador. Styrketräning passar alla åldrar.

De olika gymanläggningarna

I sporthallens källare ligger ett gym, Sportic Gym. På Kungsgatan finner du Citygym och  Gym 1337 ligger på Tessingatan. Sportic Gym drivs av en förening medan Citygym, Gym 1337, Box736 är privatägda. Alla gymmen är däremot så kallade nyckelgym. Med nyckelgym menas att du kvitterar ut en nyckel och därefter tränar på de tider som passar dig bäst; tidiga morgnar eller sena kvällar. 

Hjälp med att komma igång

Första gången du besöker gymmet hjälper en instruktör dig tillrätta. Du får en genomgång av maskinerna och hjälp att sätta ihop ett träningsprogram så att det ska passa dig. Kontakta gymmet som du har tänkt att börja träna så får du mer information.

Karl XI:s promenad med utegym

Kommunen har anlagt ett utegym vid elljusspåret Karl XI:s promenad som ligger på åsen. Utegymmet ligger i anslutning till motionsspårets start och mål och har ett flertal redskap så du kan styrketräna gratis. Det finns skyltar med instruktioner bredvid varje träningsredsakap som visar hur du ska använda redskapen. Adress: Promenaden, 73630 Kungsör.

Utegym i Valskog

Det finns ett utegym i Valskog. Det ligger mellan Rönnstigen och Ekstigen, i anslutning till elljusspåret. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: