Vuxenutbildning

VIVA är verksamheten för vuxenutbildning, gymnasium, integration, studie- och yrkesvägledning samt det kommunala aktivitetsansvaret.

Bild på VIVA

Öppet måndag - torsdag 7.30-16, fredag 7.30-15

På Kunskapsporten kan du studera kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt svenska för invandrare. Vi kan också erbjuda yrkesvuxutbildningar inom olika inriktningar.

Du som bor i Kungsör och läser på högskola och universitet kan också använda våra lokaler och datorer för studier och gruppträffar.

Företag är välkomna att få hjälp med att hitta kompetenshöjande kurser för sina anställda.

Här finns också integrationsenhetens handläggare för dig som är nyanländ och behöver information för din etablering i samhället.

Ansök till vårens studier inom vuxenutbildningen

Nästa kursstart är måndag den 14 februari 2022 och vi behöver din ansökan senast den 28 januari. Vi har därefter löpande antagning med nya kursstarter var femte vecka.

Du som är antagen till studier får ett besked via e-post med kallelse till introduktion.

Om du inte kommer till introduktionstillfället är det viktigt att du meddelar detta till skolan för att få behålla din plats. Enklast meddelar du oss via e-post till vuxenutbildningen@kungsor.se

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du har frågor kring ansökan och planering av studier. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Jobbspår - en väg mot arbete

Jobbspår är ett samarbete med Kungsörs kommun, arbetsförmedlingen och lokala företag. Det ger en möjlighet att kombinera praktik och studier utifrån ett företags kompetensbehov.

Vill du veta mer om jobbspår som utbildning är du välkommen att kontakta vår utvecklare Ulrika Lindgren via e-post ulrika.lindgren@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här