Vuxenutbildning

VIVA är verksamheten för vuxenutbildning, gymnasium, integration, studie- och yrkesvägledning samt det kommunala aktivitetsansvaret.

Skylt på fasad med texten "Kunskapsporten"

Öppet: måndag-torsdag 7.30-16, fredag 7.30-15

På Kunskapsporten finns teknisk utrustning och plats för enskilda studier. Du som bor i Kungsör och läser på högskola och universitet kan också använda våra lokaler och datorer för studier och gruppträffar.

Företag är välkomna att få hjälp med att hitta kompetenshöjande kurser för sina anställda.

Här finns också integrationsenhetens handläggare där du som är nyanländ i Kungsörs kommun kan få stöd och hjälp in i samhället.

Ansök till studier inom vuxenutbildningen

Den sista kursstarten för våren är den 26 april. Du som är antagen får ett meddelande via e-post med information om hur uppstarten sker.

Höstens första kursstart är den 9 augusti och vi behöver din ansökan sensat den 14 juni. Därefter är det nya kursstarter var femte vecka.

Kontakta vår studie- och yrkesvägledare om du har frågor kring ansökan och planering av studier. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

Möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux förlängs ytterligare fyra år

Regeringen har beslutat att förlänga möjligheten att få slutbetyg från komvux på gymnasial nivå till och med den 1 juli 2025. Detta för att ge studerande så bra förutsättningar som möjligt att planera sina studier utifrån rådande pandemi.

Förändringar i undervisningen på grund av covid-19

Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer för att minska smittspridning och därför kan vissa anpassningar behöva göras och delar av undervisningen sker digitalt. Tack för att du visar hänsyn och tar ansvar för dig själv och andra.

Ny kurs - Planera din framtid

En kurs där du får utrymme att se över vad du behöver för att kunna skapa den framtid du önskar. Vi pratar bland annat om hur vi kan stärka oss själva och olika alternativ för att komma vidare i studier eller till arbete.

Förberedande Jobbspår

Jobbspår är ett samarbete med Kungsörs kommun, arbetsförmedlingen och lokala företag.

Nu kan du delta i ett förberedande spår för att vara redo när ett företag behöver personal. För mer information och anmälan kontakta Ulrika Lindgren via e-post
ulrika.lindgren@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: