Kungsör förändras och förnyas

Här har vi samlat information om vad som är på gång när det gäller planering av tomter och byggnationer, centrumutveckling och större byggprojekt.

Kommunen växer och förändras. Det gör att vi måste utveckla vägar och gator, planera nya byggnationer och bostadsområden, och förbättra i de områden som redan finns.

Här presenterar vi de projekt som är aktuella just nu och de planer som finns för framtiden. Om du vill ha mer information, klicka på länken för det aktuella projektet.

Pågående byggprojekt

Centrumutveckling

Nu utvecklar vi centrum i Kungsör och Valskog. Ett attraktivt centrum är viktigt för trivseln, och ger bättre förutsättningar för att utveckla handel och näringsliv. Invigning av Kungsörs nya centrum kommer att ske den 20 oktober. Håll ögonen öppna för att se vilka aktiviteter som planeras då!

Tidsplan och och utförligare beskrivning av centrumprojektet.

Ny central skola

Kungsörs nya mellanstadie- och högstadieskola invigdes i februari 2018. Den är byggd centralt i Kungsör på samma plats som den gamla Kung Karls skola låg. I samband med att centrum invigs kommer även den nya multisportplan som anlagts under sommaren/hösten 2018 att invigas.

Läs mer om den nya skolan och hur den vuxit fram.

Nytt äldreboende

Kommunfullmäktige beslutade att bygga ut äldreboendet Södergården med tjugo platser. I april 2018 invigdes det nybyggda boendet som är anpassat fullt ut för personer med demenssjukdom.

Läs mer om det nya äldreboendet och hur det vuxit fram.

Bygga nytt - lediga tomter

I Kungsör finns det stora möjligheter att förverkliga ditt drömboende. För dig som vill bygga nytt finns lediga tomter i naturskön miljö. Under den senaste tiden har intresset för att bygga nytt i Kungsör varit stort. Av den anledningen planeras för flera områden där det ska vara möjligt att bygga. 
Uppdaterad information om lediga tomter i Kungsörs kommun.    

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 september 2018

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: