Kungsör förändras och förnyas

Här samlar vi information om planering av tomter och byggnationer, centrumutveckling och större byggprojekt.

Kommunen växer och förändras. Det gör att vi måste utveckla vägar och gator, planera nya byggnationer och bostadsområden, och förbättra de områden som redan finns.

Här presenterar vi de senaste projekten och de planer som finns för framtiden. Om du vill ha mer information, klicka på länken för det aktuella projektet.

Byggprojekt

Centrumutveckling, etapp 1

Kungsörs nya centrum invigdes i oktober 2018 och torget i Valskog invigdes i november 2017. Ett attraktivt centrum är viktigt för trivseln, och ger bättre förutsättningar för att utveckla handel och näringsliv. Nu planeras det fär nästa etapp. Planen är att den genomförs under 2020.

Ny central skola

Kungsörs nya mellanstadie- och högstadieskola invigdes i februari 2018. Den är byggd centralt i Kungsör på samma plats som den gamla Kung Karls skola låg. I samband med att centrum invigs kommer även den nya multisportplan som anlagts under sommaren/hösten 2018 att invigas.

Nytt äldreboende

Äldreboendet Södergården har byggts ut med tjugo platser fullt ut anpassade för personer med demenssjukdom. Det nybyggda boendet invigdes i april 2018.

Bygga nytt - lediga tomter

I Kungsör finns det stora möjligheter att förverkliga ditt drömboende. För dig som vill bygga nytt finns lediga tomter i naturskön miljö. Intresset för att bygga nytt i Kungsör är stort och vi planerar för flera områden där det ska vara möjligt att bygga. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 04 april 2019

Kontakta oss

Kungsörs kommun

736 85 Kungsör

Telefon växeln: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Organisationsnr: 212000-2056

Öppettider kommunhuset

Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30

Besöksadress:

Drottninggatan 34

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: