Våra utbildningar

Höstens första kursstart på vuxenutbildningen är måndag den 12 augusti 2024. Du som är antagen till studier får ett antagningsbesked och välkomstbrev till din e-postadress samt ett SMS om att beskedet har skickats. Gå gärna in och kolla att meddelandet har kommit fram.

För dig som missade att söka kommer det en ny möjlighet att göra en sen ansökan under perioden 29 juli - 2 augusti. De kurser och utbildningar som har platser kvar kommer att vara sökbara i e-tjänsten.

Skolan är stängd för semester veckorna 28, 29 och 30 (8 - 26 juli).
Under vecka 31 har expedition och administration begränsade öppettider.

Så här gör du för att ansöka

För att kunna göra ansökan behöver du ha Bank-ID eller Freja. Har du skyddad identitet måste du kontakta skolan för att få hjälp med ansökan.

Din ansökan behöver vara komplett med betyg och eventuellt beviljande från din hemkommun för att vi ska kunna behandla den.

Om du får ett felmeddelande när du loggar in i e-tjänsten för ansökan, kan du prova med att stänga alla webbläsare och försöka logga in igen. Är det fortfarande problem med inloggning är du välkommen att kontakt skolan för hjälp med ansökan.

Detta händer efter att du sökt

Vi behandlar alla inkomna ansökningar efter sista ansökningsdag och kontrollerar att din ansökan är komplett.

Under ett antagningsmöte beslutas vilka elever och utbildningar som kommer att starta. Efter detta skickas ett antagningsbesked ut via mejl eller vanlig post. I beskedet kan du se om du har blivit antagen eller inte. Om du inte blivit antagen kan du se varför. Det är viktigt att du uppgett rätt mejladress och att du kontinuerligt kollar din inkorg.

Studier på distans

Kurser som inte finns i vår egen regi kan vi erbjuda som distansstudier hos våra externa utbildningsanordnare eller i samverkan med Arbogas och Köpings vuxenutbildningar.

Sista ansökningsdag för webbdistansstudier under sommaren är den 1 juni.

Bor du i en annan kommun?

Om du inte är folkbokförd i Kungsör ska du skicka din ansökan till komvux i din hemkommun. Hemkommunen måste godkänna kurserna du sökt. Utan ett godkännande från din hemkommun kan din ansökan inte behandlas.

Tänk på att din kommun behöver tid för att behandla ansökan innan den skickas till oss. Ansökan måste vara hos oss senast sista ansökningsdag.

Om du har frågor kring ansökan och planering av studier är du välkommen att boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: