Motionsspår

Kungsörs kommun har flera elbelysta motionsspår. 

Karl XI:s promenad

Karl XI:s promenad på åsen nära centrum erbjuder ett 2 km långt elljusspår i gles tallskog med utblickar över omkringliggande bebyggelse och slätt. Området är välbesökt av närboende hundägare och motionärer.

Adress: Promenaden, Kungsör

Utegym

Det finns ett utegym i anslutning till motionsspårets start och mål, med ett flertal redskap som du kan använda om du vill styrketräna. Redskapen är gratis att använda.  

Du kommer till utegymmet genom att att följa motionsspåret som börjar på gatan Promenaden, 73630 Kungsör.

Björliden

I anslutning till Björlidens idrottsplats i Valskog finns ett 1,7 kilometer långt elljusspår. Utmed spåret finns två grillplatser, varav det ena har ett mysigt vindskydd.

En del av spårets mest kuperade delar används vintertid som pulkabacke. Backen ligger i närheten av både grillplats och vindskydd, vilket gör den till ett populärt utflyktsmål för både barn och leksugna vuxna.

Det finns även en allväderstennisbana vid Björlidens IP.

Utegym i Valskog

Det finns ett utegym i anslutning till spåret, det ligger i en skogsglänta intill motionsspåret, mellan Ekstigen och Rönnstigen. Där finns ett flertal redskap som du kan använda om du vill styrketräna. Redskapen är gratis att använda.

Lockmora

Från friluftsgården i Lockmora utgår motionsspår: 1,25 kilometer, 2 kilometer och 5 kilometer. Spåren löper i varierande skogsterräng, och är inte elljusbelysta.

Vintertid är huvudsakligen 5 kilometerspåret preparerat för skidåkning. Även gärdet i  Lockmora är uppspårat. Skidspåren underhålls så länge det finns snö .

Genom området, nära gården, går även Drottning Kristinas ridled, Östra cykelleden och Kungsörsleden. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här