Korttidsvistelse för barn

Korttidsvistelse innebär att en vuxen eller barn med funktionsnedsättning får möjlighet till rekreation och miljöombyte samtidigt som det ger anhöriga möjlighet till avlastning. Det kan vara hos en kontaktfamilj, i korttidsboende eller på ett läger. Insatsen beviljas per dygn eller under en tidsbestämd period.

Bild på liten flicka

Personer med funktionsnedsättning i alla åldrar kan ha rätt till korttidsvistelse. Insatsen beviljas i antal dygn per månad eller under en tidsbestämd period. Det är vanligt att insatsen utförs regelbundet några dagar per månad.

Vistelsen planeras utifrån personens och familjens önskemål tillsammans med boendet eller stödfamiljen. Vid vistelsen åker man till skola eller arbete som vanligt. Korttidsvistelse kostar inget, men matavgift tillkommer.

Syftet med insatsen är att den som har en funktionsnedsättning ska kunna få möjlighet till rekreation, miljöombyte och personlig utveckling och att de anhöriga ska få möjlighet till avlastning. Insatsen kan också vara ett sätt att prova på att bo utanför föräldrahemmet, för att så småningom flytta till ett eget boende.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: