Flytta till Kungsör

Välkommen till en lugn och trygg kommun med drygt 8 800 invånare. Kungsör präglas av en kunglig historia och en sällsynt vacker och unik natur.

Flygfoto över Kungsör med över Kung Karls kyrka, mot Mälaren

Centrala Kungsör ligger högt och bebyggelsen sträcker sig ner mot Mälaren. På landsbygden finns ytterligare en tätort, Valskog, och de båda kyrkbyarna Torpa och Kungs Barkarö. Kommunen växer och förändras hela tiden, vi planerar, utvecklar och förbättrar nya och befintliga områden.

Lugnt och genuint med centralt läge

Kungsör växer, men är fortfarande en liten och mysig kommun. Närhet kännetecknar vårt Kungsör. Här är det nära till det mesta; alltifrån närmaste affär, skola eller granne till beslut om bygglov och möjlighet att starta företag.

Karta över Mälardalen som visar Kungsörs strategiska läge i Västra Mälardalen mellan Örebro, Arboga, Köping och Eskilstuna

Kungsör har ett strategiskt läge i västra Mälardalen. E20 passerar strax utanför tätorten och tågen på Svealandsbanan stannar centralt. Till grannkommunerna reser du snabbt för exempelvis jobb eller studier. Till Arboga, Köping och Eskilstuna tar det cirka 15 minuter, Västerås och Örebro finns inom 45 minuter och Stockholm når du på en timme med snabbtåg.

 

Höst på Slottsholmen, ekar med gula blad.

Slottsholmens naturreservat.

Unik miljö

I Kungsör bor du i en vacker och trygg miljö och har nära till gröna skogar, hagar och Mälarens blå vatten. Här finns ett rikt odlingslandskap med många fina naturområden inpå knuten. En mängd aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv finns i din närhet.

I Kungsör finns det mycket villabebyggelse. Ungefär 60 procent av alla bostäder finns i småhus. Här hittar du också andra alternativ, som större eller mindre hyres- eller bostadsrätter. Kungsörs kommun växer och förändras hela tiden, vi planerar, utvecklar och förbättrar nya och befintliga områden.

Just nu pågår också ett långsiktigt arbete för att lyfta hamnområdet och göra miljön mer attraktiv och levande.

 

Bottens badplats, vy ut över vattnet och bryggan från sandstranden.

Bottens badplats.

Personligt med stort engagemang

I Kungsör finns ett rikt kultur- och föreningsliv för alla. Vare sig du är yngre eller äldre, vill göra något fysiskt eller något som stimulerar tanken så kan du hitta aktiviteter att ägna dig åt på fritiden.

Våra fritidsanläggningar används flitigt. Centralt ligger både badhus, sporthall, ishall och Centralvallen med konstgräsplan, boulebana, skejtyta och basketkorgar. Flera motionsspår finns med belysning och utomhusgym.

I föreningsregi finns fina anläggningar för hundsport och ridsport.

Sommartid badar du på flera ställen i Mälaren; Skillingeudd, Ekuddens camping och Bottens badplats.

 

Kung Karls skola med multisportplan.

Kung Karls skola.

Plats för dig, hela livet

I Kungsörs kommun finns åtta förskolor, fyra grundskolor samt vuxenutbildning. Under 2018 invigdes en helt ny skola, Kung Karls skola, för årskurserna 4-9. Under 2022 kommer den nya förskolan Paletten stå klar i centrala Kungsör.

I kommunen finns både individ- och familjeomsorg samt vård och omsorg som ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet. Det nya äldreboendet Södergården invigdes 2018 och är fullt anpassat för personer med demenssjukdom, med fokus på tillgänglighet.


Flygfoto från Mälaren in över Kungsörs hamn.

Upptäck ditt eget kungarike

Varje år välkomnar kommunen nya invånare. Här är några av de skäl som nyinflyttade uppger till att de väljer just Kungsör:

  • Bättre bostad
  • Vänner och familj
  • Arbete i Kungsör
  • Närheten till vatten
  • Det geografiska läget
  • Skolorna i Kungsör
  • Bra kommunikationer

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Peppol: 0007:2120002056

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Hantera ditt lösenord

Translate this page: