Fröbibliotek

Kungsörs bibliotek har ett fröbibliotek. Där kan du låna fröer för odling i din trädgård. Alla är välkomna att låna, oavsett om du är låntagare på biblioteket eller inte. Bläddra bland våra fröpåsar och se om du hittar något intressant, samtidigt som du kan lämna fröer för någon annan att glädjas åt.

Låna fröer

Har du fröer över att dela med dig av från din trädgård? Vi tar emot alla sorters fröer, från sommarblommor, grönsaker och perenner. Både från din egen trädgård eller om du har fått fröer längre bort ifrån.

Hur gör jag?

Frösamlingen finns i en snurra inne på biblioteket. Där kan du bläddra bland fröpåsarna och se vad du vill plocka med dig. Samtidigt kan du lämna fröer eller vänta till hösten och fylla på med fröer. De fröer du lämnar in behöver inte vara av samma sort som du lånade. Skriv namn på frösorten och datum. Du kan gärna också skriva vem som är trädgårdsmästare. Tomma påsar och pennor finns i snurran.

Bidra till att hålla fröbiblioteket levande

Vi behöver hjälp att bygga upp fröbiblioteket och hålla det levande. Så vi tar tacksamt emot nya frön om du vill bidra till göra fröbiblioteket spännande och välfyllt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: