Företag och arbete

default

Närheten till kunskap (kompetens och utbildning), växande marknader och lokaler i en attraktiv kollektivtrafiknära miljö är några skäl till varför företag väljer att etablera sig i Kungsör. Kungsörs kommun har Västmanlands bästa företagsklimat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till företagsplatsen Kungsör - här är det nära till såväl natursköna upplevelser som kontakt med kommunen och näringslivet. Här finns ett personligt engagemang och möjlighet för människor och företag att må bra och växa. Nya bostadsområden byggs upp och företag har chans att expandera.

Bra läge i en växande region

Kungsör ligger i centrum av Mälardalsregionen. Inom 65 minuter reser du till Stockholm, Örebro och Västerås. Inom 90 minuters restid från Kungsör arbetar och lever tre miljoner människor. Det betyder förstås fantastiska möjligheter för ditt företag. Kungsör är en av Västmanlands mest växande kommuner.

Nära till företag och kommunen

Näringslivskontoret i Kungsör arbetar för att underlätta både för blivande och etablerade företag och innovatörer.
Vi har ett företagsregister där du kan registrera dig, bland annat för att få aktuell information från oss via e-post.

Varje vecka gör vi företagsbesök hos våra lokala företag. Vi är nyfikna på dig och vill gärna få en chans att träffas. Hör av dig så bokar vi en tid!

I Kungsör har vi Nyföretagarcentrum, som stöd för våra nya företagare. Du är välkommen att boka tid för en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Kungsörs kommun anordnar tillsammans med Företagarna Kungsör företagsfrukost 4 gånger om året. Företagsfrukost är en positiv mötesplats för näringslivet och kommunen.

Ett av landets bästa företagsklimat

Kungsörs kommun vill varaktigt ha ett företagsklimat i toppklass (bland landets 50 främsta kommuner). Vid den senaste mätningen har Kungsörs kommun ett sammanfattande omdöme på 4,4. Kommunrankingen släpps i september 2023.

Med fokus på sex strategiska områden arbetar vi för att stärka näringslivets förutsättningar i kommunen

  • Närhet
  • Relationer
  • Dialog
  • Företagsamhet
  • Expansion
  • Effektiv förvaltning

Kungsörs kommuns arbete med det lokala företagsklimatet

Kungsör är en av kommunerna i Västmanland där förutsättningarna för att driva företag är bäst enligt Svenskt Näringslivs undersökning om det lokala företagsklimatet. Kungsör bedriver ett ständigt förbättringsarbete för att säkerställa att den positiva utvecklingen fortsätter.

När enkätresultatet från Svenskt Näringslivs undersökning släpps analyserar vi det resultatet noga, tillsammans med näringslivet. Vad vill vi utveckla framåt, var hittar vi inspiration till det, ska vi byta ut någon av de aktiviteter vi gör och vad blir fokus?

I resultatet av undersökningen 2023 har Kungsör ett sammanfattande omdöme på 4,4, vilket är ett av landets 7 bästa resultat. Läs mer om företagsklimat på Svenskt Näringslivs webb

Nyfiken på att höra mer om hur vi jobbar med näringslivsfrågor i Kungsörs kommun?
Tveka inte att ta kontakt med oss, foretag@kungsor.se eller ring 0733610147

Förändring över tid, sammanfattande omdöme Kungsörs kommun

Det hänger ihop, för en tryggare välfärd

Ett viktigt budskap är att "det hänger ihop", företagens och kommunens framgångar. Ett livskraftigt näringsliv skapar arbetstillfällen och ökar skatteintäkterna för en kommun, det tryggar välfärden. Ökade skatteintäkter ger att vi kan bli ännu bättre på skola, vård och omsorg.

Kommuner mäts och jämförs i olika undersökningar, tre av dem tydliggörs i nedan bild; Svenskt Näringslivs enkätundersökning (blå), Statistiska Centralbyråns Medborgarundersökning (gul) samt Sveriges kommuner och regioners Insiktsmätning (röd). När resultatet av dessa slås samman är Kungsörs kommun den 4e bästa kommunen i landet (2022)

Källa: Enkätfabriken

Intressanta företag och möjligheter till utveckling

Kungsör är en växande företagsstad med ett diversifierat och dynamiskt näringsliv med över 700 företag. Här finns såväl medelstora multinationella företag som mindre och nystartade företag inom branscher som industri, bygg, hantverk, turism och företagstjänster.

Besöksnäringen - turismen

Alltfler upptäcker Kungsör som besöksmål. Hos Miniature Kingdom reser du med tåg genom ett Sverige i miniatyr. Vi har ljuvliga gårdsbutiker och caféer, samt både kända och ännu oupptäckta konstnärer. Dessa tillsammans med unika natur- och kulturvärden med kunglig prägel, har gjort att Kungsör är en plats för rekreation. Kungsörstorp är Kungsörs mycket uppskattade konferensanläggning som lockar gäster från när och fjärran med sin goda mat och kungliga bemötande.

Relaterad information

Nyheter Företag och arbete

Näringslivskontoret skickar varje månad ut nyhetsbrev med aktuella händelser kopplat till näringslivsutvecklingen i Kungsör.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: