Link to Information about Covid-19 and business

Länk till Information om Covid-19 och företagen

Nya restriktioner i Västmanland

De nya skärpta råden som preliminärt gäller till och med 10 december, innebär nya utmaningar för Kungsörs företagare. Kom ihåg att vi alltid finns tillhands för dig som behöver stöttning.

Råden som nu införts i Västmanland innebär ett krafttag för att få bukt med smittspridning.

Vi kommer att genomföra Företagsfrukost såväl som andra träffar digitalt, så håll koll på vår hemsida som uppdateras hela tiden. Och anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev där vi kommer att informera om läget.

Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att de allmänna råden kan följas vid lokala utbrott av covid-19. Verksamheter ska minimera antalet besökare vid samma tidpunkt och även anpassa sina öppettider.

Du som är arbetsgivare ska uppmana personalen att arbeta hemifrån om det är möjligt, och efter bästa förmåga underlätta hemarbete. Möten och sammankomster ska ske digitalt. Om detta inte är möjligt skjuts möten upp. Tjänsteresor ska endast genomföras i undantagsfall.

Under perioden fram till 10 december kommer vi inte att ta emot besök i våra lokaler, men du kan alltid vända dig till oss via telefon eller mejl. Vi tar oss igenom detta tillsammans.

De nya råden som gäller minst till och med 10 december innebär också följande restriktioner för allmänheten:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Träningar för barn och ungdomar i grundskolan omfattas inte.
  • Begränsningen på 50 deltagare i publika arrangemang återinförs.
  • Avstå från att göra onödiga resor, såväl inom som utanför länet.
  • Undvik fysisk kontakt med andra än de som du bor tillsammans med, och delta inte i fester eller liknande socialt umgänge.

Företagsplatsen Kungsör

I Kungsör är det nära till allt, såväl natursköna upplevelser som kontakt med kommunen och näringslivet. Här finns ett personligt engagemang och möjlighet för människor och företag att må bra och växa. Nya bostadsområden byggs upp och företag får chans att expandera.

Näringslivsekontoret i Kungsör arbetar för att underlätta både för blivande och etablerade företag och innovatörer.
Vi har ett företagsregister där du kan registrera dig, bland annat för att få aktuell information från oss via e-post.

Varje vecka gör vi företagsbesök hos våra lokala företag. Vi är nyfikna på dig och vill gärna få en chans att träffas. Hör av dig så bokar vi en tid!

I Kungsör har vi Nyföretagarcentrum, som stöd för våra nya företagare. Du är välkommen att boka tid för en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning.

Kungsörs kommun anordnar tillsammans med Företagarna i Kungsör Företagsfrukost 4 gånger om året. Företagsfrukost är en positiv mötesplats för näringslivet och kommunen.


Lina Ekdahl och Ida-Maria Rydberg

Här kan du läsa våra senaste nyhetsuppdateringar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30


Organisationsnr: 212000-2056
GLN: 7330619014321


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör

Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör

VAN-leverantör Evry

Tillgänglighet och dialog

Lättläst

English

Lämna synpunkt

Om webbplatsen

Translate this page: