Böcker och broschyrer om Kungsörs historia

Det finns en broschyr om kungarna och drottningarna som vistats i Kungsör, som även berättar en del om dagens kungarike. Broschyren togs fram i varumärkesarbetet år 2005, ett arbete som landade i devisen "Kungariket Kungsör".

Böcker om Kungsörs historia

Två lokala författare har gett ut böcker som berättar om Kungsörs historia. Böckerna om Kungariket Kungsör finns för utlåning på Kungsörs bibliotek och där kan du även köpa ditt eget exemplar. Även boken Kungsör 1900-1950 finns till försäljning och utlån på biblioteket.

Boken Kungariket Kungsör är uppdelad i två delar. Del ett handlar mycket om kungamaktens roll och tätortens inrättningar. I den andra delen ägnar författaren stor uppmärksamhet åt socknarna runtomkring, nämligen Torpa, Kung Karl, Björskog och Kungs Barkarö. Andra ämnen som behandlas i boken är näringslivet, föreningslivet, porträtt av konstnärer, sevärdheter med mera. Författare till Kungariket Kungsör är Knut Barr.

I november 2013 lanserades Bernt Anderssons bok Kungsör 1900-1950. Bokens innehåll är omfångsrikt och spänner över många områden. Den skildrar bland annat hur det var att vara barn och växa upp i Kungsör samt hur de gamla hade det. Många foton illustrerar texten.

Böckerna Kungariket Kungsör del 1 och 2 kostar 150 kronor per del. Boken Kungsör 1900-1950 kostar 350 kronor.

Fler broschyrer om Kungsör

Övriga broschyrer om Kungsör kan du enkelt beställa på sidan för broschyrbeställning.

Senast uppdaterad: 27 oktober 2016