Förskola

I Kungsörs kommun finns åtta förskolor. En av förskolorna finns i samhället Valskog och övriga förskolor finns i tätorten. Den nya förskolan Paletten öppnade i augusti 2022 och ersatte då Västergårdarnas förskola och Kungsladugårdens förskola.

Barn som går hand i hand

Förskolan bedriver en pedagogisk verksamhet för barn från ett års ålder och fram till de börjar i förskoleklass eller i grundskola. Barn börjar i förskolan vid olika åldrar och deltar under olika lång tid.

Förskolans uppgift är att lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn.

I förskolan får barnen möjlighet att utvecklas genom forskande, skapande och lek, både på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Att skapa trygghet och trivsel för både barn och vårdnadshavare är en viktig uppgift för förskolan. 

Ansök och lämna uppgifter i e-tjänsten

E-tjänsten riktar sig både till dig som har plats i förskola för ditt barn och till dig som vill ansöka om en plats i förskolan. För att kunna använda e-tjänsten behöver du ha bank-ID eller Freja eID. Har du ingen e-legitimation vänligen kontakta förskoleenheten.

Ny skolplattform

Förskolorna i Kungsör har gått över till en ny skolplattform som ersätter tidigare system inom schemaläggning, in- och utcheckning samt dokumentation inom förskolan.

Övrig information

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här