Publicerad

Så här ser nya förskolan Paletten ut - inflytt i augusti

Bilder från studiebesök på Paletten med styrelsen för KKTAB

Snart är den nya förskolan redo för inflytt. Byggnaden är klar och slutbesiktigad. Nu återstår endast slutförande av utemiljön innan förskoleverksamheten kan starta här.

I centrala Kungsör står nu den moderna enplansförskolan klar; platsbyggd i vinkel, med träfasad, djupa fönsternischer och markerade ingångar i gult, rött och blått. Det går inte att ta miste att utemiljön är en viktig del i förskolans verksamhet - Paletten har en stor och inspirerande förskolegård, anpassad för barnens behov med bra miljö och lekutrymmen. Under de kommande veckorna ska det sista utomhusarbetet vid förskolan slutföras såsom asfaltering, gräsanläggning, plantering av träd och så kommer utomhusbelysningen på plats.

När öppnar förskolan?

Från mitten av augusti kommer det vara liv och rörelse på Paletten. Både barn och medarbetare ser fram emot att flytta in från vecka 32. Det kommer bli en invigning av nya förskolan, men datum har i skrivande stund ännu inte bestämts. Att göra barnen delaktiga i processen med den nya förskolan har varit viktigt. Exempel på barnens delaktighet, kan du höra mer om i videoklippet med förskolans blivande rektor Maria Lucas.

Bättre förskolemiljö och utrymme

Den nya förskolan kommer ha plats för cirka 108 barn. Det innebär inte fler förskoleplatser i Kungsör, eftersom förskolorna Västergårdarna och Kungsladugården ersätts. Däremot innebär det en kvalitetshöjning med en nybyggd och modern förskola anpassad för verksamheten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakta Kungsörs kommun

Telefon: 0227-60 00 00

E-post: info@kungsor.se

Öppettider: Måndag-Fredag

7.30-12.00 och 13.00-16.30
Avvikande öppettider kommunhuset


Organisationsnr: 212000-2056


Besöksadress:

Drottninggatan 34, 736 85 Kungsör

Postadress:

Kungsörs kommun, 736 85 Kungsör


Fakturaadress:

Box 34, 736 21 Kungsör
Mer om fakturering här