Publicerad

Nationaldagen firades i alla väder

Sveriges nationaldag firades på Kungsudden i sol, vind och regnskurar.

Medborgarceremoni

Dagen inleddes med en medborgarceremoni i Wasakällaren på Kungsudden. Där alla som under det senaste året, boendes i Kungsör och fått svensk medborgarskap inbjöds till en ceremoni. Det bjöds på fika och sedan hälsades de nya medborgarna välkomna med en present i form av boken Sverige: små roliga fakta samt en bordsflagga av Kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson samt vice ordförande Madelene Fager.

Nationaldagsfirande

Nationaldagsfirandet ute på gården började i sol men övergick till regn och blåst. Arboga Blåsorkester spelade ingångsmarschen och föreningar tågade in och ställde upp sig vid sidan av scenen med sina fanor. Hembygdsföreningens ordförande, Robert Jernlås, hälsade alla välkomna.

Efter att flaggorna hissades, bjöd folkdansgillet Danzfötterna på en dansuppvisning som barngrupperna tränat inför under våren.

Kommunstyrelsens ordförande, Mikael Peterson, delade ut svenska flaggor till de tre vinnarna i årets utlottning av flaggor. Manskören Carolus Rex sjöng under ledning av Birger Thorell. Högtidstalet hölls kärnfullt av Karl Beijbom och avslutades:

-Låt oss arbeta tillsammans för att skapa ett Sverige och ett Kungsör som vi kan vara ännu mer stolta över, där vi alla, i en anda av gemenskap, bidrar till det gemensamma goda. Vi har alla en viktig roll att spela när vi formar vår gemensamma framtid. Tillsammans är vi oslagbara. Tillsammans kan vi åstadkomma storverk. Tillsammans kan vi skapa en framtid där drömmar blir verklighet. Låt oss göra det. Just do it.

Firandet avslutades Arboga Blåsorkester som spelade Under blågul fana.

föreningsmarsch

Föreningsmarsch

högtidstalare

Årets högtidstalare Karl Beijbom

fanor blåser i vinden

Fanor blåser i vinden

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: