Publicerad

Valborgsmässofirande med körsång och stipendieutdelning

På Valborgsmässoafton delades årets stipendier ut, det bjöds på vårtal och körsång! Även i Valskog firades våren in med brasa och fyrverkerier.

Körsång och vårtal

Firandet på Kungsudden innehöll körsång av de två körerna Musikören och Carolus Rex Mannar, under ledning av Birger Thorell.

Sahar Mustafa rektor på Kung Karlsskola höll årets vårtal. Med värme berättade hon om sin resa genom livet, om att ta sig an alla utmaningar och se möjligheter i stället för hinder.

Stipendier delades ut.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Peterson delade ut 2024 års stipendier till:

Kungsörs kommuns idrottsstipendium har tilldelats: Vincent och Novalee Lundberg

Motivering: Vincent och Novalee Lundberg är syskonduon som placerade Kungsör på bordtenniskartan 2023. Genom imponerande prestationer, rankade som 2:a och 8:a i
Sverige inom sina åldersgrupper, representerar Vincent och Novalee Lundberg kommunen med stolthet. Vincent, med sina 7 guld, 7 silver och 13 brons, samt Novalee, med sina 12 guld, 3 silver och 7 brons briljerar bordtennisen i Kungsör.


Kungsörs kommuns hedersstipendium har tilldelats: Spårgruppen PRO

Motivering: Spårgrupppen från PROs engagemang för folkhälsan och skidåkningens glädje är enastående. Varje vinter ser de till att invånarna i Kungsör, och besökare från när och fjärran, får njuta av välpreparerade skidspår i Lockmora oavsett väder och vind. Tack för briljant arbete för oss alla som älskar skidåkning.

Kungsörs kommuns kulturstipendium har tilldelats: Birger Thorell

Motivering: Birger Thorell betyder och har betytt mycket för Kungsörs kulturliv. Med ett otroligt engagemang i två av Kungsörs körer, ’Carolus Rex Mannar’ och
SPFkören ’Musikören’ - lägger Birger ner hela sin själ i att både skapa och arrangera sångstämmor. Dedikationen får vi ta del av på såväl Valborgsmässoafton, sjätte juni och julmarknader. Tack för ovärderliga bidrag till kulturarvet.

Stort grattis!

Kungsörs kommuns stipendiater 2024

Årets stipendiater från vänster: Birger Thorell, Rolf Lindgren, Lasse Söderlund, Tommy Lindgren och Lennart Ström. Samt Vincent och Novalee Lundberg i framkant.

Årets Vårtalare på scen

Sahar Mustafa höll 2024 års vårtal

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: