Publicerad

Kungsörs kommun har utsett vinnarna av design- konst- och hantverksföremål som kan användas som tackgåva

Kungsörs kommun har utsett tre vinnare av tackgåvor med koppling till Kungsör. Tackgåvorna kommer att användas för att uppmärksamma fina insatser vid avtackning, pensionsavgång, evenemang och speciella besök.

Kungsörs kommun har valt ut tre vinnande förslag på tackgåvor bland de 17 olika bidrag som lämnades in från 12 olika konstnärer, hantverkare och föreningar. En jury bestående av kommunens utvecklingsstrateg, bibliotekschef och assistent på kommunstyrelsens kansli har gått igenom förslagen och utsett tre vinnare i tre olika priskategorier. Kravet var att föremålen skulle ha en tydlig koppling till Kungsör.

I kategori A vann "Kungsörs kungliga tvål" av Carin Sandberg, en ekologisk handgjord tvål med rapsolja. I kategori B vann en kruka i stengods med misteldekor av Elisabeth Arnerud Callersten. I kategori C vann ett handdrejat serveringsfat med symbolen för Kung Karls kyrkas krona av Merja Rosenholm. Alla tre föremål har en tydlig koppling till Kungsör genom antingen dess form eller skapare.

Tackgåvor efterfrågades i tre olika priskategorier (pris exkl. moms)

A) 100 - 262 kr. (upp till 0,5 % av prisbasbelopp 2023)

B) 650 - 787 kr. (upp till 1,5 % av prisbasbelopp 2023)

C) 1300 - 1575 kr. (upp till 3 % av prisbasbelopp 2023)

Vinnare i respektive kategori

Kategori A: Kungsörs kungliga tvål

Ekologisk handgjord tvål av Carin Sandberg. Med bland annat rapsolja från Lycktäppans i Fellingsbro. En tvål om ca 100 gram inslagen i silkespapper och pappersask. Den handgjorda tvålen med kunglig glans passar som avtackning vid föreläsningar och annan representation där kommunen med en enkel gest vill visa sin uppskattning. Tvålen och inslagningen är elegant presenterad och har en tydlig koppling till Kungariket Kungsör.

Kategori B: Kruka i stengods med misteldekor

Stengodskruka av Elisabeth Arnerud Callersten. Krukan som mäter ca 12x12x10 cm är en nätt och elegant tackgåva som har flera användningsområden. Kan ges med en liten blomma eller fylld med godis. Krukan har en tydlig koppling till Kungsör med sin misteldekor och genom att keramiker Elisabeth Arnerud Callersten är bosatt i Kungsör.

Kategori C: Handdrejat serveringsfat med symbolen för Kung Karls kyrkas krona

Serveringsfat av Merja Rosenholm. Tillverkas i en gråbrun sand-lera av stengods som bränns i hög temperatur samt har en vitgrå tennglasyr. Keramikern Merja Rosenholm är född och uppvuxen i Kungsör. Serveringsfatet som har en oglaserad undersida är även stämplat med Kungsör. Det rustika serveringsfatet är ett hantverksföremål med stort användningsområde som passar sig väl som exklusiv tackgåva när en anställd går i pension eller liknande.

Grattis Carin, Elisabeth och Merja och tack alla ni som gett förslag!

Serveringsfat i stengods med Kungsörs kronaFörstora bilden

Vinnare i kategori C: Handdrejat serveringsfat med symbolen för Kung Karls kyrkas krona, av Merja Rosenholm.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: