Publicerad

Upplev en sagovärld i Lockmora

Gör familjepromenaden lite roligare. Åk till Lockmora och gå längs det blå motionsspåret som nu har förvandlats till ett sagospår.

Familj läser sagan om Pekka och Semla skriven av författaren Sarah Vegna. Sagospåret i Lockmora.

Familj läser sagan om Pekka och Semla skriven av författaren Sarah Vegna.

Längs det blå motionsspåret finns nu fjärilsformade skyltar med sagan "Pekka och Semla räknar stenar på en strand" uppsatt. Sagospåret kan man gå tillsammans hela familjen för att läsa en saga på promenaden. Längs spåret finns också sagofigurer som är skulpterade med motorsåg i trä.

Sagospåret kommer att invigas ordentligt i vår när kommunen tillsammans med föreningslivet anordnar en Lockmoradag. Men redan nu är det redo att upptäckas av lässugna barn och familjer.

- Vi har försökt att skapa något för barnfamiljerna utan att göra för stora ingrepp i den fina friluftsmiljön i Lockmora, säger Lina Ekdahl som är kultur & evenemangssamordnare och som tillsammans med kommunens friluftsgrupp har planerat satsningen. Hon fortsätter:

- Vi vill göra det mer lekfullt i området och bjuda in till rörelse och lek för barn i Kungsör. Det finns även en liten balansbana av stubbar och stockar.

Utöver att bidra till motion kan sagospåret även locka till läsglädje. Här kan barn ta del av bokens magiska värld utan att behöva sitta still. Skyltarna är utformade så att det enkelt går att uppdatera sagospåret med nya böcker i framtiden.

Det är skulptören Johan Sandström som skapat figuren.

Det är skulptören Johan Sandström som skapat figuren.

Familj promenerar Sagospåret i Lockmora

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: