Publicerad

Lotta Österlund-Jansson tillträder som ny socialchef i Kungsörs kommun

Lotta Österlund-Jansson

Lotta Österlund-Jansson. Foto: Pia Nordlander.

Lotta Österlund-Jansson blir Kungsörs kommuns nya socialchef och kommer påbörja sin tjänst i början av september.
– Med lång erfarenhet inom socialt arbete, en stark ledare och ett engagemang för samverkan och utveckling, ser vi fram emot att få en så kvalificerad socialchef som Lotta till Kungsörs kommun, säger kommundirektör Claes-Urban Boström.

Kungsörs kommun är stolta över att presentera Lotta Österlund-Jansson som ny socialchef. Med en gedigen erfarenhet inom socialt arbete och en imponerande bakgrund, inklusive tidigare befattningar som IFO-chef och socialchef i Grums kommun, är Lotta väl rustad för sin nya roll. Med fokus på samverkan och en strategisk långsiktig plan för utveckling ser hon fram emot att leda verksamheten.

Ledarskap med passion och delaktighet

Lotta Österlund-Jansson är en erfaren ledare som inspirerar och motiverar sina medarbetare genom engagemang och delaktighet. Hon trivs med att arbeta strategiskt och tänka i nya banor samtidigt som hon värderar en långsiktig planering och utvärdering av insatserna. Hon betonar vikten av att arbeta i samverkan och bygga starka relationer för att nå de bästa resultaten.

– Ensam är inte stark, vi behöver arbeta tillsammans och ha ett brett perspektiv för att skapa en god samverkan i organisationen, säger Lotta Österlund-Jansson.

Hon har en passion för att vara med människor och har även varit aktiv inom föreningslivet i större delen av sitt liv. Utöver sitt yrkesliv uppskattar Lotta Österlund-Jansson att sjunga i kör, ta promenader för att rensa tankarna och deltar i retreat ibland för att uppleva tystnad och reflektion.

Lockad av Kungsörs kommuns potential och närhet

Lotta Österlund-Jansson blev lockad av tjänsten i Kungsör av flera skäl. Hon berättar:

– Jag har blivit väldigt fint bemött när jag varit i Kungsör, och känslan av att ha närhet till allt i en liten kommun ser jag som en väldig fördel såsom närhet till kommuninvånare, medarbetare och politiken. Kungsör ligger väldigt vackert vid Mälaren. Jag har även en av mina utflugna barn i Köping, vilket är en fördel. Kungsör känns som en välkomnande kommun med det lilla extra, säger Lotta Österlund-Jansson.

Utmaningar och möjligheter för framtiden

Inför framtiden identifierar hon flera utmaningar och möjligheter för socialtjänsten i Kungsörs kommun. En viktig aspekt är kompetensförsörjning och att attrahera och behålla duktiga medarbetare på lång sikt.

– Vi behöver bli mer innovativa och använda digitala lösningar som komplement inom människovårdande yrken, påpekar Lotta Österlund-Jansson. Hon är medveten om förändringarna i befolkningen och hur de påverkar kommunens olika organisationer. En annan utmaning är att upprätthålla en ekonomi i balans i tider av lågkonjunktur.
– Det kommer kräva noggrann planering och innovativa lösningar för att hitta hållbara sätt att hantera detta, säger hon.

Förväntningar och spännande utsikter i Kungsörs kommun

Lotta Österlund-Jansson ser fram emot att påbörja sitt uppdrag i Kungsör och bidra med sin kunskap och livserfarenhet. Hon ser fram emot att lära känna organisationen och ta del av de redan fungerande insatserna och initiativen.

– Jag vill vara med och skapa en positiv och utvecklingsorienterad arbetsmiljö där vi trivs och har roligt tillsammans, säger Lotta Österlund-Jansson. Som öppen och social person är hon engagerad i att skapa en samarbetsinriktad kultur där människor kan växa och utvecklas.

När Lotta Österlund-Jansson börjar sin nya tjänst i Kungsör kommer hennes första fokus vara att lära känna kommunen och socialtjänsten. Genom att träffa medarbetare och verksamheter kommer hon att skapa en helhetsbild av läget. Hon ser fram emot att vara ute i verksamheten och få en närmare förståelse för kommunens sociala insatser.

Kungsörs kommun hälsar Lotta varmt välkommen och ser fram emot fortsatt samverkan och utveckling inom socialtjänsten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: