Publicerad

Siw Malmkvist bjöd på musikunderhållning för ensamboende äldre

Det blev ett lyckat kalas för ensamboende personer över 80 år i Kungsör. Den hemliga gästartisten var ingen mindre än artisten Siw Malmkvist, som bjöd på ett minnesvärt framträdande.

Siw Malmkvist var den hemliga gästartisten som uppträdde i Kungsör för ensamboende äldre

Stämningen var glad och fylld av energi och föreställningen inleddes med tal från socialnämndens ordförande och socialchef. Alla ensamboende äldre över 80 år hade tidigare fått ett brev från Kungsörs kommun med frågan om att delta på ett stort kalas ”Levanderfest” i syfte att förebygga och motverka ofrivillig ensamhet.

Intresset var över förväntan, vilket resulterade i att ett hundratal ensamboende äldre bjöds på i en gemensam festlighet. Det härliga kalaset bestod av en tvårätters festmåltid på Kungsörstorp och musiktillställning på Thor Modéenteatern. Gästerna fick njuta av musikunderhållning av ingen mindre än den rikskända artisten Siw Malmkvist, som med sina ikoniska låtar och charmig scenpersonlighet satte stämningen på topp. Siw Malmkvist bjöd på ett minnesvärt framträdande, där sång och musik fyllde Thor Modéenteatern med glädje och liv.

Aktivitetssamordnarna i kommunen stod bakom arrangemanget som möjliggjordes genom Tord Levanders fond. År 2008 donerade Tord Levander pengar till äldreomsorgen i Kungsör, med syftet att stötta och glädja invånare i kommunen som fyllt 80 år och som bor ensamma utan närvaro av anhöriga eller närstående som bor långt bort. Tord Levanders önskan var att dessa medel skulle användas för att skapa gemenskap och minska ensamheten bland de äldre.

Siw Malmkvist

Socialchef Lena Dibbern och områdeschef äldreomsorg Isabella Piva Hultström tillsammans med artisten Siw Malmkvist.

Genom att erbjuda en trevlig och minnesvärd upplevelse på detta kalas, strävar kommunen efter att skapa en känsla av samhörighet och ge de ensamboende äldre möjligheten att träffa andra i liknande situationer. Det stora kalaset blev verkligen en succé och skapade många glädjefyllda stunder för de äldre. Det var en chans för de äldre att inte bara njuta av god mat och underhållning, utan också att knyta nya vänskapsband och känna sig delaktiga.

- Vi hoppas att detta ska vara starten till att fler deltar på mötesplatserna och att nya relationer byggs, för att motverka ensamhet, säger Isabella Piva Hultström, områdeschef äldreomsorg.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: