Publicerad

Dags för vaccinationsdos 2 mot covid-19 på äldreboendet Södergården

I Kungsörs kommun fortlöper vaccinationsarbetet enligt plan. Den här veckan kommer de äldre på särskilt boende Södergården och trygghetsboendet Misteln ha fått dos nummer 2. Nästa vecka fortsätter vaccineringen inom verksamheten för funktionsvariationer (VFF) och hemsjukvård och om cirka 2 veckor beräknas vaccineringen övergripande vara klar.

Eva Ohlsson, sjuksköterska vaccinerar Gun Torvang

Eva Ohlsson, sjuksköterska och Gun Torvang, boende på enhet Rönnen på Södergården

I Kungsör arbetar vi tryggt och säkert i team om 2 sjuksköterskor och vi har tagit in två av våra pensionerade sjuksköterskor, båda med specialistutbildning, som hjälper till med vaccineringen. De äldre på våra boenden och den personal som arbetar där vaccineras först. Övrig vårdpersonal har vaccinerats då det funnits doser över, de allra flesta av vår vårdpersonal får dock vaccin via vårdcentral.

För några veckor sedan var Gun Torvang på äldreboendet Södergården, först ut att bli vaccinerad av sjuksköterska Eva Ohlsson. Igår var det dags för dos nummer två och Gun Torvang berättade:
- Det känns bra att ha fått dos nummer två och jag hoppas jag får ett bra skydd.

Sandra Karlsson, enhetschef Södergården, berättar att de firade att brukarna fått vaccinationsdos nummer två:
- Personalen hade ordnat så att det fanns ballonger och serpentiner på enheterna och brukarna fick sätta sig vid findukade bord och äta lite extra gott fika.

Läs mer på 1177.se om vaccin mot covid-19 och hur vaccinering går till

Det är Region Västmanland som ansvarar för vaccineringen i länet och mer information om vaccin mot covid-19 och hur vaccineringen kommer att gå till för alla målgrupper kan du läsa på 1177.se

Mer vaccin levereras löpande

Vacciner mot covid-19 kommer att levereras löpande i flera omgångar. Just nu väntas mer vaccin och vårdpersonal och du som har hemtjänst kan fortsätta boka dig via 1177.se. Är tiderna slut kan du försöka igen några dagar senare då nya tider blir tillgängliga efter hand.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: