Publicerad

Kreativa möten under pandemi – tack vare plexiglas

Sedan besöksförbudet infördes på äldreboenden i mitten av mars har många äldre inte kunnat träffa nära och kära på samma vis som tidigare. I Kungsör har nu en enkel lösning av plexiglas gjort det möjligt att ses utomhus vid särskilda mötesbord.

Utanför boendet Misteln sitter Inga-Lill vid ett bord med plexiglasskiva och hon har precis fått besök av sin dotter Carina och hennes man Tommy. Senast de sågs var för två månader sedan, innan besöksförbudet trädde i kraft. Det är en vacker sommardag, kaffe och bulle är framdukat av personalen. Vid bordet pratar och skrattar de som om plexiglasskivan inte fanns.

- De har åkt ända från Norrköping för att komma och hälsa på mig, säger Inga-Lill glatt. Det känns roligt och speciellt.

- Vårt fokus har hela tiden varit att göra allt vi kan för att förhindra att smitta kommer in på våra boenden. Att möta sina anhöriga är något som många har saknat och vi behövde hitta alternativ för att kunna genomföra möten på ett säkert sätt. Tack vare plexiglaset och att alla är så duktiga på att följa reglerna, så kan vi erbjuda den här trygga lösningen och ta emot besök utomhus på våra boenden, säger Kenneth Pettersson, vård- och omsorgschef.

- Det var mindre konstigt än vi trodde. Det är avslappnat och nästan som vanligt, vi sitter ju vid samma bord och ser varandra, säger Carina och Tommy.

Sedan några veckor tillbaka är det möjligt att förboka besök på boenden i Kungsör, måndag till söndag på ca 45 minuter. Det finns särskilda mötesregler att förhålla sig till och en mötesvärd som hjälper till vid frågor och fyller på kaffet.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: