Publicerad

Våga lyfta varandra

I vår kommun görs fantastiska insatser varje dag, dygnet runt, för oss som lever och arbetar här. Många är med och driver Kungsör framåt, vi är cirka 700 medarbetare som tillsammans gör skillnad i människors vardag. En av våra medarbetare bestämde sig för att se vad som händer när vi vågar lyfta oss själva och varandra.

Helene Norgren, nattundersköterska på Södergården, bestämde sig för att se vad som händer när vi vågar lyfta oss själva och varandra.

En av de som brinner för sitt yrke är Helene Norgren, nattundersköterska på Södergården. Efter att ha tröttnat på negativa tongångar om vården bestämde sig Helene för att fokusera på allt det härliga och positiva med sitt jobb. En enkel och viktig tanke tog fäste, om att lyfta oss själva och varandra för att skapa stolthet och en positiv attityd som förändrar människors liv.

- Vi har en sådan chans att påverka någon när vi går till jobbet. Som medarbetare inom vården förändrar vi faktiskt någons liv genom att bara gå in och säga hej, bemöta människor. Genom att lyfta varandra skapar vi ringar på vattnet, vi blir varmare och gladare, jobbar med varmare händer och når våra brukare med mer empati och större kontakt. Och vi mår bättre själva, berättar Helene entusiastiskt.

Tankar som skapar stolthet och glädje

På eget initiativ började Helene att fotografera människor som på något sätt jobbar inom vården. Med märkningen #lyftvårdhjältar använder hon facebook och instagram för att lyfta människor, skapa stolthet och ge en positiv och varm känsla för vårdyrket. Med stort driv publicerade Helene bilder och berättelser dag efter dag och rörelsen tog fart och fick liv. En fotovägg på Södergården vittnar om effekten, väggen är täckt med hjärtevärmande bilder på glada och stolta medarbetare som i sin arbetsvardag gör skillnad på riktigt. Engagemanget är dock långt större än själva bilderna och det allra viktigaste är tankesättet som sprids med värme i Kungsör. Helene är själv överraskad över hur positivt initiativet blivit, hur många människor som är med på att lyfta varandra.

Vem vill du lyfta?

- Om jag som sån liten person kan påverka så mycket – tänk om alla gjorde någonting. Det kan bli hur bra som helst! Alla behöver inte göra allt, men alla kan göra något, säger Helene.

En uppmaning som går att ta vidare på alla arbetsplatser, i alla verksamheter. Bollen är i rullning, det är upp till oss alla att våga lyfta varandra. Vem vill du lyfta?

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: