Publicerad

Nytt SSPF-team stöttar ungdomar

Skola, socialtjänst, polis och fritid går samman för att hjälpa ungdomar i åldern 10–16 år att förebygga och minimera brottslighet, droger och andra riskbeteenden.

SSPF-teamet: Elin Hultgren, Ulrika Thorén, Therese Pihl, Linda Körner, Stefan Karlsson och Erik Björklund.

SSPF-teamet: Elin Hultgren, Ulrika Thorén, Therese Pihl, Linda Körner, Stefan Karlsson och Erik Björklund. På bilden saknas Seppo Ahola.

SSPF, som står för Skola, Socialtjänst, Polis och Fritid, är en ny satsning i Kungsörs kommun med målet att tidigt upptäcka och stödja unga som riskerar att hamna snett. I april startade det nya SSPF-teamet sitt arbete, inspirerat av liknande initiativ i andra kommuner. Genom att samla skola, socialtjänst, polis och fritid på ett strukturerat sätt kan man snabbare identifiera varningssignaler, agera och erbjuda stöd där det behövs. Det kan handla om allt från att minska frånvaro i skolan till att ingripa mot gängverksamhet och alkoholmissbruk.

Med ett långsiktigt mål att bygga goda relationer med ungdomar och deras vårdnadshavare strävar man efter att erbjuda tidig hjälp och förebyggande stöd. SSPF-arbetet bygger också på att vårdnadshavare samtycker till att alla SSPF-aktörer får utbyta den information som behövs kring berörd ungdom, för att kunna samverka.

SSPF-teamet i Kungsörs kommun är en utvidgning och fördjupning av ett tidigare samarbete. Linda Körner är samordnare för teamet och samverkar även med andra verksamheter som brottsförebyggande rådet, länsstyrelsen med flera.

- Genom att arbeta närmare tillsammans kan vi fånga upp ungdomar i behov av stöd tidigare, innan situationer går för långt. Vår ambition är att alla ungdomar i kommunen ges möjlighet att utvecklas och må bra, säger Linda Körner.
Med ökad samverkan, en tydligare struktur för stöd-insatser och genom regel-bunden kommunikation och utbyte av information kan man snabbare identifiera gemensamma utmaningar och effektivt ta itu med dem.

- Vi är här för att stötta inte bara ungdomarna utan också deras familjer. Genom att arbeta tillsammans kan vi erbjuda ett samlat stöd och därigenom skapa en tryggare och mer inkluderande miljö för alla.

Vill du komma i kontakt med SSPF-teamet?

Kontakta Linda Körner, samordnare för SSPF-teamet, på tel 0227-60 02 65 eller mejl linda.korner@kungsor.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: