Publicerad

Finalister i Framtidsgalans kategori Årets Team

Den 28 november är det dags för Framtidsgalan, där syftet är att uppmärksamma de personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Bakom Framtidsgalan står Framtidsverket, som arbetar med att stärka offentlig sektor med nytänkande koncept. I år har Kungsörs utvecklingsteam blivit utsedd till finalist i kategorin Årets Team.

Alla finalister i Årets Team har med ett gott samarbete och gemensam kraft bidragit till synbara goda resultat för verksamheten. I Årets Team har varje person använt sin unika kompetens och personlighet på ett sätt som bidragit till helheten och gruppens framgång. Utvecklingsteamet i Kungsör består av näringslivschef, kvalitetsstrateg, utvecklingsstrateg och miljöstrateg.

Så här presenteras utvecklingsteamet på Framtidsverkets webbsida:

Utvecklingsteamet som skapar ringar på vattnet

Att skapa tillväxt i dagens tider kan vara klurigt för många kommuner. Så var även fallet i Kungsörs kommun där tillväxten stod stilla. Något behövdes göra, men frågan som alla ställde sig var Vad?

Svaret på utmaningen blev kvartetten i Utvecklingsteamet. Kvartetten består Stefan, Ida-Maria, Therés och Johanna, fyra individer med fyra olika yrken som tidigare arbetat med utvecklingsfrågor på varsitt håll. Nu tog de sig an det viktiga uppdraget att driva kommunens tillväxt framåt och inge framtidshopp bland medborgarna.

Detta lyckades de med genom att arbeta strategiskt och långsiktigt, samtidigt som de såg till att få med sig politikerna på resan. Nu har deras utvecklingstänk spridit ringar på vattnet i kommunen. År 2018 blev Kungsörs kommun utsedda till Årets Tillväxtkommun i Västmanland, det råder befolkningsrekord och det har aldrig byggts så mycket i Kungsör på 30 år som nu.

Allt från näringslivet och infrastrukturen till befolkningssiffrorna blomstrar och idag väljer allt fler människor att både flytta till och starta verksamhet i kommunen – det osar helt enkelt framtidshopp på gatorna i Kungsör. Utvecklingsteamet skapar nya möjligheter på alla plan och tillsammans har de lyckats vända en hel kommuns tillväxt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: