Publicerad

Företagen har sagt sitt – i Kungsör är företagsklimatet bäst i Västmanland

Idag presenteras Svenskt Näringslivs årliga nationella undersökning Lokalt företagsklimat. I Västmanland är det Kungsör som återigen får det bästa sammanfattande omdömet av företagen, 4,7 på en sexgradig skala. Kungsör gör således sitt bästa resultat någonsin och tar i år tredjeplatsen i landet vad gäller företagens sammanfattande omdöme.

Sammanfattande omdöme av företagsklimatet i kommunen

På parametern dialog mellan kommunens beslutsfattare och företagen så gör Kungsör landets bästa resultat. Inom två områden är Kungsör topp 10 i Sverige: Kommunala tjänstemäns attityder och Kommunens information till företagen.

Alicia Johansson, näringslivschef:
- Väldigt roligt att företagen i kommunen ger högt betyg till näringslivsklimatet. Näringslivet är viktigt för hela kommunens välmående och utveckling. Som ny näringslivschef ser jag fram emot att aktivt fortsätta med det viktiga utvecklingsarbetet i nära dialog med företagarna i Kungsör.

Mikael Peterson, kommunalråd:
- I och med detta resultat så fortsätter vår resa i rätt riktning. Jag är oerhört glad och stolt för vad vårt lokala näringsliv anser om vårt företagsklimat. Våra steg i detta arbete är viktiga pusselbitar i att bygga Kungsör framåt. Det här är ett långsiktigt målinriktat arbete som utförs tillsammans.

Anders Mebius, kommundirektör:
- Detta var mycket goda nyheter i sommarvärmen! Det är glädjande med så höga utfall. Kungsör har de senaste åren arbetat aktivt och framgångsrikt med att förbättra företagsklimatet i kommunen och vår ambition är att fortsätta utvecklingsresan. Jag brukar alltid tänka att ”ingenting är så bra att det inte kan bli ännu bättre”, och ett område som vi nu vill förbättra är samarbetet mellan företag och skola och det är ett arbete som vi påbörjat, med planerad kick-off i höst.

Årets ranking av det lokala företagsklimatet som baseras på enkätsvar och statistik från SCB presenteras den 25 september.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: