Publicerad

Alicia Johansson tillträder som ny näringslivschef i Kungsörs kommun

Kungsörs kommun välkomnar Alicia Johansson som ny näringslivschef under våren 2024. Alicia är en glad och positiv person med entreprenörskap och företagande som sina hjärtefrågor.

Porträttbild Alicia Johansson

Alicia Johansson, ny näringslivschef i Kungsörs kommun.

– Vi är oerhört glada över att välkomna Alicia Johansson som vår nya näringslivschef. Tillsammans med våra företag blir Alicia med sin gedigna erfarenhet och starka engagemang en viktig medspelare i vår fortsatta näringslivsutveckling, säger kommundirektör Anders Mebius.

I dagsläget undervisar Alicia Johansson i företagsekonomi och entreprenörskap på Ullvigymnasiet där hon också är UF-samordnare. Hon är även engagerad i olika föreningar och nätverk med företagsfokus. Nu tar hon steget till Kungsörs kommun där hon ser fram emot att få vara med och utveckla Kungsör som kommun och lära känna näringslivet och skapa goda förutsättningar för befintliga såväl som blivande företag.

– Det känns som helt rätt steg att ta i och med min erfarenhet inom företagande men också för det nätverk som jag arbetat upp både i Västra Mälardalen såväl som i Västmanland. Jag ser fram emot att få förädla och sätta min egen ”touch” på det fina arbete som har gjorts för Kungsörs kommun. Jag är engagerad och nyfiken, så en utmaning för mig kan vara att hålla tillbaka och inte vara för ivrig, säger Alicia Johansson.

Privat bor Alicia strax utanför Köping tillsammans med sin man och deras två barn, samt två hundar och två katter. En stor del av hennes fritid tillbringas i idrottshallar för att titta på innebandy, men hon njuter också av att läsa och vara ute med sina hundar. Alicia är en social person som gärna tackar ja till olika sociala tillställningar.

Alicia kommer att börja sitt nya arbete i Kungsör under våren och från början av juni kommer hon att vara på plats på heltid.

–Det första jag vill göra är att lära känna kommunen och dess medarbetare. Jag kommer också prioritera företagsbesök för att lära känna det lokala näringslivet, säger Alicia Johansson.

Kungsörs kommun hälsar Alicia Johansson varmt välkommen och ser fram emot en fortsatt spännande näringslivsutveckling.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: