Publicerad

Kungsör är bäst i länet när det gäller företagens tillväxt

Återigen är Kungsörsföretagen bäst i länet när det gäller tillväxt. Synas utmärkelse Bästa Tillväxt tilldelas 2023 Kungsörs kommun. Hela 27 företag i kommunen har nyanställt, ökat sin omsättning och gått med vinst.

Växande och välmående företag är viktiga för kommunen på många olika sätt, de är värdefulla jobb- och välfärdsskapare.

Syna om utmärkelsen

– Utmärkelsen går till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar, berättar Karl Stjerna, VD på Syna.

På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

– Bästa Tillväxt bygger följaktligen på konkreta fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Kungsör toppar i Västmanlands län är extra roligt eftersom det visar att enträget arbete och innovativa företag med tiden ger resultat. Förra årets tvåa i Bästa Tillväxt är årets etta, fortsätter han.

Kommunen om utmärkelsen

Ida-Maria Rydberg, näringslivschef, gläds åt utmärkelsen Bästa Tillväxt samtidigt som hon understryker att det är företagarna i kommunen som ska ta åt sig äran.

– Det är företagens tillväxt som mäts för den här utmärkelsen och något som verkligen kännetecknar företagen i Kungsör är att de är bra på att kroka arm, att hjälpa varandra att utjämna produktionstoppar och att marknadsföra varandra när man träffar affärspartners. Det finns en stark Kungsörsanda, säger hon.

Utländska ägarna satsar också i Kungsör

– Fler av de större företagen i Kungsörs kommun har utländska ägare, exempelvis i USA och Italien, och även de känner av styrkan i sina verksamheter i Kungsör och flyttar såväl produktion som utvecklingsavdelningar till vår kommun. Jag är stolt över företagen i kommunen och den företagskultur som finns här, avslutar Ida-Maria Rydberg.

Surahammar tar silvret och Sala en bronsplats

Stort grattis också till Surahammars företag som placerar sig på andraplats och Salas företag som når en hedersam tredjeplats i Västmanland.

Är du nyfiken och vill läsa mer om SYNA och Bästa Tillväxt?

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: