Publicerad

I Kungsör växer företagen som bäst

Kungsörs företag vinner Bästa Tillväxt 2020 i Västmanlands län. På andra och tredje plats kommer Sala respektive Hallstahammars företag.

Årets Tillväxtkommun


Det är andra gången på tre år som Kungsörs företag lägger beslag på första platsen i Bästa Tillväxt i Västmanlands län.

Bredd i näringslivet ger Kungsör växtkraft

I Kungsör finns en bredd i näringslivet som gör oss mindre sårbara i sämre tider och det ger oss kraft att växa i goda tider. Bredden gäller både företagens storlek och vilka branscher de är verksamma i.

Företagens utmärkelse

Utmärkelsen Bästa Tillväxt är ett tydligt bevis på att företagen med sina medarbetare gör ett fantastiskt arbete. Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Kungsörs placering.

- Det är företagen som ser till att Kungsör får den här utmärkelsen för andra gången på kort tid. Det sporrar även oss i kommunen att fortsätta arbetet med att göra Kungsör till en ännu bättre kommun att driva företag i. Jag är grymt stolt, Bästa företagen finns här. Säger Ida-Maria Rydberg, näringslivschef i Kungsör.

Det är många kurvor som pekar uppåt i Kungsör. Näringslivet utvecklas i positiv riktning, det lokala näringslivsklimatet blir alltmer positivt, fler nystartade företag och antalet invånare i Kungsör ökar.

Kungsörs kommun har en långsiktig målsättning att växa. Det handlar om att kommunen på sikt ska öka från dagens ca 8700 invånare till 9 000.
– Det innebär att vi måste vara attraktiva för företagen och underlätta för de som redan finns här och samtidigt vara intressanta nog för att fler ska välja just Kungsör som ort att etablera sig på. Säger Ida-Maria Rydberg

Vad är Bästa Tillväxt?

Priset utses sedan 2007 årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna.
Den kommun i varje län som har bäst tillväxt vinner utmärkelsen.
Det som mäts är andelen företag som:

  • Ökat sin omsättning
  • Anställt fler
  • Gått med vinst

I kommunen finns 13 företag som utmärker sig genom att uppfylla samtliga tre kriterier:

Wennstrom Flow Control AB,
Byggaktiebolaget Leif Eriksson,
Mast- och tornunderhåll Sverige AB
Betongborrargruppen Relita AB
Mark & Bygg i Kungsör AB
Packing Kungsör AB
Kung Karls bygg & transport AB
Sundry Consulting Sweden AB
ELITESÄNGAR i Kungsör AB
SWAR AB
Tolago Infra AB
Top Livs i Sweden AB
Prefament Kungsör AB

Kommunen stärks av en bred tillväxt

Att Kungsör toppar i Västmanlands län är extra roligt eftersom det är en mindre kommun präglad av småföretagande i en expansiv region, säger Harald Stjerna, partner på Syna.
– Det visar att man med idogt arbete och målmedvetenhet kan skapa en positiv utveckling. Vi menar också att en kommun blir stabilare om det finns en bred tillväxt snarare än om enstaka företag växer mycket.

Är du nyfiken och vill veta mer?
Läs mer om SYNA och utmärkelsen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: