Publicerad

Kommunernas behov av material med anledning av Coronaviruset

Upphandlingsenheten vid Västra Mälardalens Kommunalförbund har fått i uppdrag av Köping, Arboga, Kungsör och Surahammars kommuner att samordna produkter kopplade till Corona-viruset.

Vi går nu ut till er företagare i Kungsör, Arboga, Köping och Surahammars kommuner för att höra hur er lagerstatus ser ut för produkter som normala avtalsleverantörer har svårt att leverera nu och som vi ser att kommunerna har brist på/kan få brist på. Samt om ni kan tänka er att skänka alternativt sälja dessa produkter till de kommunala verksamheterna. Vi är även intresserade att veta om någon av er har verksamhet som går enkelt att ställa om för att börja producera någon/några av nedan produkter.

I dagsläget så har kommunerna brist på:
- Handsprit
- Ytdesinfektion
- Långärmade skyddsförkläden
- Andningsskydd
- Oparfymerad handtvål, mindre förpackningar
- Munskydd
- Undersökningshandskar

Vi vill veta:

  1. Har ni en eller flera av ovanstående produkter i laget som ni kan avstå till kommunerna? Om ja, vänligen inkom med information om vilka produkter, mängd samt eventuellt pris.
  2. Har du en verksamhet som kan ställas om för att producera en eller flera av ovanstående produkter? Om ja, vänligen inkom med information om vilka produkter samt er bedömning av tid för omställning.

Vänligen kontakta Upphandlingsenheten på
upphandling@vmkfb.se eller
Maria Söderberg, 0221-670083
Therese Ekehov, 0221-670087

Har ni andra frågor gällande ert företag kopplade till Coronoakrisen,
kontakta näringslivsenheten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: