Publicerad

Kungsör klättrar i företagsrankingen

Svenskt Näringsliv har tagit pulsen på det lokala företagsklimatet, och Kungsör klättrar 21 placeringar i årets ranking.

Exempelbild från MediaflowPro

Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2017 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 31 300 företagare. I den sista tredjedelen väger Svenskt Näringsliv även in statistiska faktorer från SCB och UC.

Vi siktar ännu högre

Nu är Kungsör på plats 265 i rankingen över Sveriges 290 kommuner. Det är en ökning med 21 placeringar, vilket förstås är glädjande men vi är långt ifrån nöjda.
- Jag vill se Kungörs kommun hamna betydligt högre upp än 265:e plats. För att nå målet om fortsatt förbättring kommer vi använda oss av en palett av åtgärder, säger kommunchef Claes-Urban Boström

56 procent av Kungsörsföretagen besvarade enkäten och det är mer än snittet för riket.

Ökad dialog stärker samarbetet

Ett sätt att stärka samarbetet mellan kommun och företag är att förbättra dialogen. Vi kan tillsammans bli bättre på att marknadsföra och vara ambassadörer för Kungsör. Vi skapar mötesplatser där kommun och företagare träffas. De företagsfrukostar som kommunen ordnar är en sådan mötesplats. 

Vill du läsa mer?

Du är säkert nyfiken nu och vill du läsa mer kika in på foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där hittar du information om Kungsörs enkätsvar och rankingplacering, men förstås kan du även läsa om undersökningen totalt sett samt förkovra dig hur det gått för andra kommuner.

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Har du och ditt företag tips och idéer till oss, eller kanske vill ni att vi kommer på besök? Tveka inte att höra av dig. Nästa Företagsfrukost är den 6 december i Kommunhuset, Drottninggatan 34

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: