Publicerad

Tack till alla som tyckt till om Kungsör

Som en del i att ta fram inriktningen för den nya översiktsplanen har vi haft en enkät ute under våren där alla kommunmedborgare har haft möjlighet att svara på fyra frågor om Kungsör.

Det är viktigt med en bred förankring och inspel från många olika håll när en översiktsplan tas fram, därför är vi så glada och tacksamma att nästan hundra personer har tagit sig tid att skicka in sina svar på frågorna.

Kortfattat så har ni svarat så här

  • På frågan om vad som är bra med Kungsörs kommun så framhåller de flesta naturen och omgivningarna med frilufts- och grönområden, naturreservat och Mälaren. Ett annat begrepp som används flitigt är närhet och då avses närhet till naturen, till större städer och till olika aktiviteter. Många betonar också att Kungsör som liten kommun känns tryggt och lugnt.
  • När det gäller vad som kan förbättras i Kungsör så vill de som svarat ha mer aktiviteter att välja bland, det gäller för både unga och gamla. Man vill även utveckla centrum i såväl Kungsör som Valskog så att de blir mer levande och lockande. Många vill att kommunen ska göra större satsningar inom förskola, skola och äldreomsorg.
  • På frågan vad är Kungsörs kommun för dig, har de flesta som svarat angett att Kungsör är en lugn och vacker plats, även hemma och hembygd är ord som ofta förekommer i svaren. Många kopplar ihop kommunens litenhet med trygghet, omsorg och gemenskap.
  • År 2050 ser man framför sig en levande, trygg och vacker kommun som tar tillvara närheten till naturen och Mälaren och som har ett levande centrum. Satsningar har även gjorts i Valskog och på landsbygden. Det ska finnas aktiviteter för alla oavsett kön, ålder och var man bor och satsningarna på skolan har lönat sig.

Vad händer nu?

Era synpunkter har sammanställts och lämnats över till politiken som ska fatta beslut om inriktningen för Översiktsplan 2050.

När beslut om inriktningen har fattas av kommunstyrelsen påbörjas det tidskrävande arbetet med att ta fram ett första förslag till översiktsplan. Arbetet leds av kommunen men många andra myndigheter, organisationer och företag kommer att involveras.

Fler möjligheter att tycka till under hösten

Vi kommer dessutom att vilja ha era, det vill säga våra kommunmedborgares, inspel om hur Kungsör bör utvecklas till år 2050.

Så håll utkik under hösten!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: