Publicerad

Kungsör klättrar i miljörankingen i år igen

Kungsörs kommun hamnar på plats 70 av 290 i årets kommunrankning. Det är en förbättring jämfört med plats 77 i förra årets rankning.

Miljöranking 2022

För 14:e året i rad genomförs Aktuell Hållbarhets kommunrankning ”Miljöbästa kommun” med syfte att ta tempen på hur kommunerna integrerar klimat- och hållbarhet i den kommunala agendan.

Kungsör näst bäst i länet

Kungsör klättrar sju placeringar jämfört med förra året, vilket gör att vi hamnar på plats 70 av 290 i landet. Dessutom hamnar vi på andra plats i länet efter ledande Västerås. Ett resultat vi känner oss stolta över.

Bäst i landet blev Malmö för andra året i rad. Malmö toppade även rankingen under åren 2010, 2013 och 2014.

Rankingen baseras på Aktuell Hållbarhets kommunenkät samt på aktuell data , från tio andra källor, bland annat statistik från Vattenmyndigheten, SCB, Kolada, Djurens rätt och Avfall Sverige. Även nyckeltal om klimatdata ingår.

Kungsörs hållbarhetsarbete fortsätter

Trots det goda resultatet och den positiva trenden så måste vi hela tiden förbättra oss och göra mer och fler åtgärder för miljön och klimatet. Det finns ingen tid till att sätta sig med armarna i kors och känna sig klar, allt kan utvecklas och bli bättre. Dessutom sker det hela tiden stora framsteg när det gäller forskning och utveckling inom miljö- och klimatområdet och här måste kommunen hänga med. Så vi jobbar på och hoppas på bra resultat även i kommande rankingar.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: