Publicerad

Rivning av silon är i slutfasen

Vyn i hamnområdet har under de senaste veckorna förändrats vartefter den stora silon har rivits bit för bit. Nu återstår inte mycket av rivningen, som beräknas vara klar innan midsommar. Därefter kommer marken att återställas och en ny välkomnande yta göras i ordning för härliga dagar i hamnen. Planen är att den nya ytan är helt klar under juli.

Medan de sista delarna av silon rivs är området fortsatt helt avstängt för biltrafik. Så fort vi ser att det finns mer yta att röra sig på kommer vi öppna en passage för biltrafik till gästhamnen.

Eftersom rivningsmaterialet är extremt torrt så dammar det när maskinen krossar och hanterar betongen. Vi gör allt vi kan för att minimera damm och vattenbegjutning finns på plats, både från rivningsmaskinen och via en vattenkanon. I vissa lägen är det dock svårare att vattna och vindar kan påverka hur det dammar. I en del moment sker knackning med betonghammare som då kan orsaka visst buller och vibrationer.

Vi ber om överseende under denna period och ser fram emot att vi snart ska kunna njuta av en ny öppen yta i hamnområdet!

Rivning av silon öppnar upp för en ny vy i hamnområdet.

 

Vi fortsätter kontinuerligt att rapportera om utvecklingsarbetet för hamnområdet, vartefter vi kommer längre i processen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: