Publicerad

Rivning av silon är snart klar

Hamnområdet blir mer och mer luftigt i takt med att silon blir mindre och mindre. Nu återstår inte mycket av rivningen innan allt rivningsmaterial ska sorteras och transporteras bort. Därefter görs en grundläggande återställning av marken, som beräknas vara klar i slutet på juni.

Medan de sista delarna av silon rivs är området fortsatt helt avstängt för biltrafik. Så fort vi ser att det finns mer yta att röra sig på kommer vi öppna en passage för biltrafik till gästhamnen.

Eftersom rivningsmaterialet är extremt torrt så dammar det när maskinen krossar och hanterar betongen. Vi gör allt vi kan för att minimera damm och vattenbegjutning finns på plats, både från rivningsmaskinen och via en vattenkanon. I vissa lägen är det dock svårare att vattna och vindar kan påverka hur det dammar. Vi ber om överseende under denna period och ser fram emot att vi snart ska kunna njuta av en ny öppen yta i hamnområdet!

Vi passar också på att bjuda på en filmvy över rivningen i hamnområdet:

Rivningsområde med delar av silon kvar, bakom stängsel

Rivning av silon är snart klar.

Delar av silon som ännu ej är riven, mitt i rivningsområdet.

Rivning av silon, endast lågdelar återstår.

Rivningsområde från lite håll, där man även ser delar av Mälaren i bild.

Rivning av silon öppnar upp för en ny vy i hamnområdet.

 

Vi fortsätter kontinuerligt att rapportera om utvecklingsarbetet för hamnområdet, vartefter vi kommer längre i processen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: