Publicerad

Björskogsskolan fick ta del av kulturupplevelsen Fabriken.

Med stöd av Region Västmanland har Arkiv Västmanland, Västmanlands hemslöjdsförbund och Västmanlandsmusiken satt ihop en föreställning över kulturformsgränserna: arkiv, musik, dans och hemslöjd.

Under onsdagen den 10 april spelades föreställningen Fabriken i Wasakällaren på Kungsudden för årskurs 4, 5 och 6 från Björskogsskolan.

Föreställningen gav en inblick i den västmanländska historien och handlade om en pojke och hans pappa som tidigt en morgon är på väg till arbetet i fabriken. De behöver arbeta för att få pengar till mat och husrum.

På fabriken jobbar de med valsningen av det färdiga järnet. Det är tungt och ansträngande jobb.

Musiken Torbjörn Grass, Oskar Forsgren berättare, Gittan Wallin Wester från hemslöjden och Kerstin Abrahamsson (dansare) tog publiken genom berättelsen och efter föreställningen fick eleverna skapa en liten leksak med hjälp av tråd och en knapp.

Vi passade på att fånga upp några av elevernas röster på väg tillbaka till skolan: ”Det var mycket känslor” och ”Dansen var cool”.

Kungsörs kommun tackar Leif Östlund (projektledare) och Malena Engström (producent dans) för möjligheten att ta del av föreställningen.

från föreställningen Fabriken i Wasakällaren

Gittan Wallin Wester visar upp ett foto av ett 200-årigt barnplagg.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: