Publicerad

Elever firar Nobeldag i Valskog

Den årliga Nobelfesten äger rum den 10 december vilket eleverna på Björskogsskolan uppmärksammade med att anordna en egen Nobelfest under fredagen. Nomineringar, prisutdelningar och finmiddag var bara några av de saker som dagen bjöd på.

Dukningen på finmiddagen

Borden var fint dukade och förrätten väntade.

Under förmiddagen arbetade eleverna i åldersblandade grupper för att komma på egna bidrag inom de sex olika priskategorierna; kemi, fysik, kemi, fred, litteratur och ekonomi. Kategorierna var riktade och anpassade utifrån den egna skolan så fredspriset exempelvis handlade om att ta fram ett förslag på hur vi kan göra för att öka sammanhållningen på skolan. När det gällde medicinpriset så handlade det om att ta fram ett förslag på hur vi kan hålla oss friska.

Finmiddag och prisutdelning

Eleverna blev efter hårt arbete inbjuda till finmiddag med prisutdelning. Borden var fint dukade, ljusen var tända och eleverna stog och väntade på att bli välkomnade innan de slog sig ner. Vidare fick de njuta av en trerättersmiddag där vinnare inom de olika priskateogorierna korades under tiden. Vilken fest!

Prisutdelning

Rektor har intagit scenen för att kora vinnare inom priskategorin litteratur.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: