Publicerad

Henrik Junno tillträder som ny barn- och utbildningschef i Kungsörs kommun

Kungsörs kommun välkomnar Henrik Junno som ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen, med start 2 oktober. Med engagemang och målinriktning ser han fram emot att leda och forma verksamheten.

Henrik Junno

Skolchef Henrik Junno. Foto: Pia Nordlander

– Vi är oerhört glada över att välkomna Henrik Junno som vår nya barn- och utbildningschef. Hans gedigna erfarenhet och engagemang kommer att vara värdefullt för att fortsätta utveckla våra utbildningsverksamheter, säger kommundirektör Claes-Urban Boström.

Driven att skapa en stark gemenskap

Henrik Junno har en mångsidig bakgrund inom utbildningssektorn med roller som lärare, biträdande rektor och rektor innan han blev skolchef/förvaltningschef i Skinnskattebergs kommun.

Henrik Junno beskriver sig själv som en positiv och lyhörd problemlösare, vilket har hjälpt honom att framgångsrikt kommunicera och skapa en stark gemenskap med sina medarbetare.

– Jag jobbar för att vi alla ska känna oss stolta och trygga. Jag drivs av att få mina medarbetare att trivas, tänka ”VI” och känna att de har en självklar och viktig plats i teamet, betonar Henrik Junno.

Utanför arbetet, så tar han hand om hemmet i Fagersta där han bor med sin fru, går på gymmet eller åker ut med husbilen. Ett av hans stora intressen är längdskidåkning, så på sommaren blir det rullskidor och när vintern kommer, byter han till längdskidor för att fortsätta njuta av sin favoritsport.

En lovande framtidsresa

Han berättar att tjänsten i Kungsörs kommun lockade honom av flera skäl.

– Kommunen erbjuder en bra uppsättning av förskolor, grundskolor och gymnasieskola, vilket bidrar till att Kungsör har en stor elevgrupp. Det motiverar mig att lägga extra energi på att säkerställa att alla elever når sina kunskapsmål och sina ambitioner. Jag tror verkligen på Kungör och ser fram emot vad vi som kommun har framför oss, säger Henrik Junno.

– Kungsörs kommun ligger även strategiskt bra placerad i länet mellan stora kommuner som bidrar till en framtidsmarsch. Jag ser en lyckad framtid för Kungsörs kommun och på den resan vill jag vara med och bidra!

Utmaningar och möjligheter

En av de största utmaningarna ligger i att öka behörigheten för eleverna i årskurs 9.
– Det är lätt att säga att vi ska höja behörigheten, men vi ska jobba systematiskt och metodiskt så att vi når de mål vi ska. Med det sagt ser jag många framtida möjligheter för kommunen, med både fler som når målen samt att se över att alla får den utbildning de har rätt till på hemmaplan.

Kungsörs kommun hälsar Henrik Junno varmt välkommen och ser fram emot en spännande framtid och utveckling inom barn- och utbildningsförvaltningen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: