Publicerad

Björskogsskolan röstar för barns rättigheter

Under fredagen bjöd årskurs 6 på Björskogsskolan in till den årliga och demokratiska världsomrösningen Global Vote, där alla elever får göra sin röst hörd och är med och bestämmer om vem som ska få World's Children's Prize for the Rights of the Child.

Kö in till vallokalen.

Kö in till vallokalen.

World's Children's Prize - programmet

Eleverna på Björskogsskolan har under några veckor arbetat med det globala utbildningsprogrammet World's Children's Prize. I programmet lär sig eleverna om barns rättigheter, demokrati och hållbar utveckling. De stärks också i att stå upp för allas lika värde och att bli förändrare.

Eleverna i årskurs 6 har arbetat med barnets rättigheter och lärt sig om hur väl barnkoventionen efterföljs i olika länder i världen. De har även arbetat med årets utvalda barnrättshjältar, som kanididerar till slutpriset World’s Children’s Prize for the Rights of the Child. I fredags presenterade eleverna barnrättshjältarna för övriga klasser på skolan och därefter bjöd de in till ett demokratiskt val.

Global Vote

Spända och förväntansfulla elever kom till vallokalen där valförättare, valkontrollanter och rösträknare fanns för att möta upp dem. Kön var lång, men sexorna var förberedda på sina uppgifter och hjälpte alla elever att få sin röst hörd. Därefter räknades rösterna innan valresultatet presenterades med engagemang, trumvirvlar och ballonger.

Valresultat presenteras

Skolan samlas och väntar spänt på valresultatet som presenteras av årskurs 6.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: